Διαλειτουργικότητα μεταξύ εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένου του iMessage

Έτσι, η Apple πρέπει να προσφέρει διαλειτουργικότητα με το iMessage, όπως το Facebook με το Messenger και το WhatApp, και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία με τουλάχιστον 45 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα. Με άλλα λόγια, ένας χρήστης του iMessage θα πρέπει να μπορεί να στέλνει ένα μήνυμα, να αρχείο ή να πραγματοποιεί βιντεοκλήσεις σε έναν χρήστη του WhatsApp, του Signal, του Messenger ή οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων. Ισχύει και το αντίστροφο. Αυτό απαιτεί επομένως την ανάπτυξη ενός ολόκληρου κοινού συστήματος ώστε τα μηνύματα να μπορούν να περνούν από τη μια πλατφόρμα στην άλλη.

Η νομοθεσία θα απαιτεί επίσης από τις εταιρείες να ζητούν τη ρητή συγκατάθεση των χρηστών για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς. Οι εταιρείες θα πρέπει επίσης να επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέγουν ελεύθερα το πρόγραμμα περιήγησης ιστού, τον εικονικό βοηθό ή τη μηχανή αναζήτησης που θέλουν. Αρκεί να πούμε ότι αυτό θα ενοχλήσει την Apple, γνωρίζοντας ότι η ομάδα περιορίζει αρκετές επιλογές στο iOS. Με βάση το τεχνικό μέρος του ευρωπαϊκού κειμένου, οι χρήστες θα μπορούσαν στο μέλλον να βάλουν Google Assistant ή Alexa αντί για την Siri.

Προβλέπονται πρόστιμα έως και 10% των παγκόσμιων πωλήσεων σε περίπτωση παράβασης και ακόμη και 20% σε περίπτωση υποτροπής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει σε εφαρμογή «υποχρεώσεις που ισχύουν άμεσα, σύντομες και αυστηρές προθεσμίες (για τη διόρθωση τυχόν σφαλμάτων) και αποτρεπτικές κυρώσεις» , συνόψισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετον.