Η Apple επιβάλλει πρόστιμα στην Ολλανδία, στα 5 εκατομμύρια κάθε εβδομάδα εδώ και 9 εβδομάδες. Σε λίγες μέρες θα πέσει 10ο πρόστιμο που θα κάνει συνολικά 50 εκατ. ευρώ.

Συνεχίζονται τα πρόστιμα για την Apple

Η Ολλανδία αρχικά ανακοίνωσε ότι το μέγιστο ποσό θα ήταν 50 εκατομμύρια ευρώ επειδή η Apple δεν συμμορφώνεται με μια εντολή που της απαιτεί να επιτρέπει πληρωμές τρίτων σε εφαρμογές γνωριμιών στο Διαδίκτυο. App Store. Όμως η ευρωπαϊκή χώρα είναι πλέον έτοιμη να χτυπήσει σκληρότερα με ακόμη μεγαλύτερα πρόστιμα.

Η Apple υπέβαλε αυτήν την εβδομάδα μια νέα πρόταση στην ACM, την ολλανδική ρυθμιστική αρχή, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την κύρωση. Η προσφορά δεν συμμορφώνεται πλήρως με την παραγγελία της, δήλωσε στο Reuters . Τώρα η ACM εξετάζει πρόστιμα με υψηλότερο ποσό για να αντιδράσει η Apple.

Ποιο είναι το πρόβλημα ? Η ACM θέλει η Apple να επιτρέπει πληρωμές τρίτων σε εφαρμογές γνωριμιών στο App Store στην Ολλανδία. Αυτός είναι ένας τρόπος για να προσφέρετε περισσότερες επιλογές στους προγραμματιστές και έτσι να μην πληρώσετε την προμήθεια 30%. Η Apple έκανε μια πρώτη πρόταση, αλλά αυτή δεν ικανοποιεί καθόλου την ACM. Γίνεται λόγος για επιτρεπόμενες πληρωμές από τρίτους, αλλά εξακολουθεί να λαμβάνεται προμήθεια 27% . Επιπλέον, η Apple θέλει οι προγραμματιστές να προσφέρουν μια ξεχωριστή έκδοση των εφαρμογών γνωριμιών τους. Επίσης, οι προγραμματιστές πρέπει να υποβάλλουν τα κέρδη τους κάθε μήνα για να ισχύει η προμήθεια 27%.

Αυτή την εβδομάδα, η Apple έκανε άλλη μια πρόταση στη ρυθμιστική αρχή. Οι λεπτομέρειες δεν είναι γνωστές, αλλά προφανώς δεν ικανοποιούν τον οργανισμό αφού στα σκαριά άλλα υψηλότερα πρόστιμα.