Εξήγηση της Apple για την ανάπτυξη των ενημερώσεων iOS

Εάν η Apple προσφέρει μια νέα έκδοση του iOS και έχετε ενεργοποιήσει την αυτόματη εγκατάσταση ενημερώσεων, δεν θα εγκατασταθεί για μια εβδομάδα στην καλύτερη περίπτωση ή ακόμα και τέσσερις εβδομάδες ανάλογα με την περίπτωση.


Ο Craig Federighi μας εξηγεί ότι αυτή η εθελοντική επιλογή επιτρέπει στην Apple να διασφαλίσει ότι όλα λειτουργούν καλά για τους πρώτους χρήστες που δέχτηκαν οικειοθελώς την εγκατάσταση της ενημέρωσης. Να τι μας λέει:

Διαθέτουμε σταδιακά νέες ενημερώσεις του iOS, καθιστώντας τις πρώτα διαθέσιμες σε όσους τις αναζητούν ρητά στις Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, 1-4 εβδομάδες αργότερα (αφού λάβουμε τα σχόλια για την ενημέρωση) μετακινούμε την ανάπτυξη συσκευών με ενεργοποιημένη την αυτόματη ενημέρωση.

Αυτή η επιλογή μπορεί να γίνει κατανοητή δεδομένου του μεγάλου αριθμού iPhone και iPad που κυκλοφορούν. Μια κακή ενημέρωση θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλο χάος.Κάτι τέτοιο έχει ξαναγίνει. Το 2014, για παράδειγμα, το iOS 8.0.1 έκοψε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και απενεργοποίησε το Touch ID στα iPhone . Η Apple αναγκάστηκε τότε να αποσύρει την ενημέρωση λόγω της ζημιάς.