Όσοι περιμένουν την επιστροφή του Touch ID θα απογοητευτούν όταν μάθουν ότι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν θα πρέπει να υπάρχει στα iPhone 14 και 15. Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo
αρχικά πρότεινε ότι η Apple ήθελε να προσφέρει το Touch ID κάτω από την οθόνη με το iPhone 14, αλλά τα σχέδια έχουν προφανώς αλλάξει.

Χωρίς Touch ID κάτω από την οθόνη των επόμενων iPhone

Σε ένα tweet , ο Kuo γράφει σήμερα ότι «η πιο πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι τα νέα iPhone του 2023 και του 2024 ενδέχεται να μην υιοθετούν το Touch ID κάτω από την οθόνη» . Προσθέτει ότι «το Face ID με μάσκα στο iPhone είναι ήδη μια εξαιρετική βιομετρική λύση» . Αναφέρεται στο γεγονός ότι είναι δυνατή η χρήση Face ID με μάσκα από το iOS 15.4 . Αυτό απαιτεί τουλάχιστον ένα iPhone 12 .

Προηγούμενες διαρροές από τη Wall Street Journal και το Bloomberg αποκάλυψαν ότι η Apple δοκιμάζει ένα πρωτότυπο iPhone 13 με Touch ID κάτω από την οθόνη. Όμως ο κατασκευαστής αποφάσισε τελικά να μην πάει προς αυτή την κατεύθυνση, προτιμώντας το σύστημα αναγνώρισης προσώπου του. Είναι αλήθεια ότι η ύπαρξη Face ID και Touch ID θα μπορούσε να είναι μια ωραία δυνατότητα ασφαλείας, αλλά αυτό δεν είναι στα σχέδια της Apple.

Επί του παρόντος, τα iPhone με Touch ID είναι iPhone SE. Για μία φορά, ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στο κουμπί Home και όχι κάτω από την οθόνη.