Αλλαγή για την επισκευή των iPhone

Η Apple θα βασίζεται στο μητρώο συσκευών GSM Association (GSMA). Είναι μια διεθνής ένωση που εκπροσωπεί τα συμφέροντα περισσότερων από 750 παρόχων και κατασκευαστών κινητής τηλεφωνίας από 220 χώρες σε όλο τον κόσμο. Εάν ένας τεχνικός της Apple δει ένα μήνυμα στα εσωτερικά του συστήματα MobileGenius ή GSX ότι το iPhone έχει αναφερθεί ως χαμένο, λαμβάνει οδηγίες να αρνηθεί την επισκευή. Αυτή η νέα πολιτική θα συμβάλει στη μείωση του αριθμού των κλεμμένων iPhone που μεταφέρονται στην Apple για επισκευή, μας λέει το MacRumors .

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το μητρώο συσκευών GSMA περιλαμβάνει ουσιαστικά το IMEI των smartphone. Κάθε τηλέφωνο έχει ένα IMEI, το οποίο επιτρέπει την αναγνώρισή του από τους χειριστές. Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής αναφοράς τηλεφώνου, ένας χειριστής μπορεί να προωθήσει το IMEI στο GSMA. Έτσι, όλοι οι άλλοι πάροχοι γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο κινητό δεν πρέπει να επιτρέπεται στα δίκτυά τους. Εδώ, η Apple θα βασιστεί στη βάση δεδομένων για να αρνηθεί την επισκευή.

Η νέα πολιτική εφαρμόζεται ήδη από σήμερα. Ωστόσο, είναι πιθανό να ισχύει κάπου πραγματικά μόνο σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες, ανάλογα με το Apple Store.