Η εισβολή της Ουκρανίας έχει σταματήσει το ήμισυ της παγκόσμιας παραγωγής νέον επιδεινώνοντας ενδεχομένως το ζήτημα των τσιπ

0


Η εισβολή της Ουκρανίας έχει σταματήσει το ήμισυ της παγκόσμιας παραγωγής νέον, επιδεινώνοντας ενδεχομένως το ζήτημα παραγωγής των τσιπ. Ενώ ο κόσμος αντιμετωπίζει έλλειψη ημιαγωγών, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί να ασκήσει πίεση σε ένα ακόμη κρίσιμο στοιχείο. Η σοβαρότητα της αναταραχής θα καθοριστεί από το πόσο θα διαρκέσει ο πόλεμος.

Δύο ουκρανικές επιχειρήσεις προμηθεύουν πάνω από το ήμισυ της παγκόσμιας προμήθειας νέον, που απαιτείται για λέιζερ που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή τσιπ. Σύμφωνα με το Reuters, και τα δύο έχουν σταματήσει να παράγουν από τότε που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή. Με στοιχεία της Techcet, οι Ηνωμένες Πολιτείες εισάγουν λίγο λιγότερο από το ήμισυ των προμηθειών τους από την περιοχή.

Η Ingas, μία από τις επιχειρήσεις, εδρεύει στη Μαριούπολη, που βρίσκεται υπό ρωσικό βομβαρδισμό. Η Μαριούπολη είναι η ίδια πόλη όπου ρωσική αεροπορική επιδρομή έπληξε ένα μαιευτήριο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η άλλη εταιρεία, η Cryoin, διέκοψε την παραγωγή την ημέρα που ξεκίνησε η εισβολή, παρόλο που τα κεντρικά γραφεία της Οδησσού δεν είχαν ακόμη δεχθεί επίθεση.

Οι κατασκευαστές τσιπ προσπάθησαν να μειώσουν τους φόβους για περαιτέρω προβλήματα τσιπ αμέσως μετά την εισβολή. Αν και αναγνώρισαν τη σημασία της Ουκρανίας στην παραγωγή νέον, τόνισαν επίσης ότι οι κατασκευαστές αποθηκεύουν αποθέματα έκτακτης ανάγκης. Είναι αδύνατο να πούμε πόσο νέον διαθέτουν διάφορες εταιρείες και οι πελάτες τους, αλλά η διακοπή της παραγωγής μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα τους επόμενους μήνες.

Η Cryoin πιστεύει ότι μπορεί να επιβιώσει χωρίς κατασκευή για τρεις μήνες, αλλά μπορεί να έχει περισσότερα προβλήματα εάν υποστούν ζημιές οι εγκαταστάσεις. Μπορεί να έχει δυσκολία στην απόκτηση των πρώτων υλών που απαιτούνται για τον καθαρισμό του νέον. Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα και το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, εταιρείες στην Ταϊβάν, όπου βρίσκεται η TSMC, διαθέτουν αποθέματα νέον.

Παρόλο που οι βιομηχανίες σε άλλες χώρες μπορεί να προμηθεύουν νέον, η εισβολή θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές, διακόπτοντας το ζήτημα των τσιπ . Μπορεί να χρειαστούν μήνες έως χρόνια για άλλους τομείς που δεν κατασκευάζουν ήδη νέον να καλύψουν τη διαφορά . Σύμφωνα με στέλεχος Έρευνας και Ανάπτυξης της TSMC, η έλλειψη chip μπορεί να διαρκέσει μέχρι το 2024.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !