Λίστα νέων λειτουργιών για το iOS 15.4

Ανάμεσα στα κύρια νέα χαρακτηριστικά του iOS 15.4 είναι η δυνατότητα ξεκλειδώματος του iPhone σας με Face ID ενώ φοράτε μάσκα . Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό απαιτεί τουλάχιστον ένα iPhone 12 . Το Face ID σαρώνει την περιοχή γύρω από τα μάτια για να αναγνωρίσει το άτομο. Όσοι διαθέτουν iPhone 11 ή παλαιότερο μοντέλο δεν θα μπορούν να το απολαύσουν αυτό.

Υπάρχουν επίσης 37 νέα Emoji . Τα νέα Emoji περιλαμβάνουν ένα πρόσωπο που λιώνει, ένα διαγώνιο πρόσωπο στο στόμα και ένα πρόσωπο που κυματίζει. Υπάρχουν επίσης πολλά νέα Emoji χεριών, σε διαφορετικούς τόνους δέρματος και συνδυασμούς, όπως χειραψία, χέρια σε σχήμα καρδιάς και χέρι με τον δείκτη και τον αντίχειρα σταυρωμένα. Όσον αφορά τα Emojis για ανθρώπους, υπάρχει ένα άτομο με στέμμα, ένας έγκυος άνδρας και μια έγκυος. Υπάρχει επίσης ένα τρολ, μια φωλιά με και χωρίς αυγά, μια μπάλα ντίσκο και ένα δαγκωμένο χείλος.

Επιπλέον, υπάρχει πρώτη υποστήριξη για το Tap to Pay (που θα μετατρέψει το iPhone σε τερματικό πληρωμής), μια νέα ουδέτερη φωνή για την Siri ( στα αγγλικά ), νέες ειδοποιήσεις για περιορισμό της κατασκοπείας με AirTag ή ακόμα και υποστήριξη για το ευρωπαϊκό πάσο εμβολιασμού στο τις εφαρμογές Υγεία και Χάρτες.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο στο iPad είναι η υποστήριξη της δυνατότητας Universal Control (Universal Control), που συνδέεται με το macOS 12.3 σε Mac. Τώρα το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μόνο πληκτρολόγιο με ποντίκι ή trackpad για να ελέγχετε ένα Mac και ένα iPad, ή ακόμα και πολλά. Μετακινήστε τον κέρσορα από το Mac στο iPad σας. Πληκτρολογήστε κείμενο στο Mac σας και δείτε το να εμφανίζεται στο iPad σας. Και μπορείτε ακόμη και να σύρετε περιεχόμενο από ένα Mac σε άλλο.

Πώς να εγκαταστήσετε την ενημέρωση

Το iOS 15.4 είναι τώρα διαθέσιμο για λήψη μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Διαφορετικά, μπορείτε να κάνετε λήψη του υλικολογισμικού και να το εγκαταστήσετε μέσω του Finder (Mac) ή μέσω του iTunes (Windows PC).