Ο Ming-Chi Kuo (αναλυτής)
μόλις έριξε μια μικρή βόμβα για τα iPhone 14 Pro και Pro Max όπου θα δικαιούνταν το νέο τσιπ A16 , αλλά η Apple θα διατηρήσει το A15 στα iPhone 14 και iPhone 14 Max. Αυτά τα δύο μοντέλα θα έχουν έτσι το ίδιο τσιπ και την ίδια ισχύ με το iPhone 13.

Δεν θα έχουν όλα τα iPhone 14 το τσιπ A16

Ο αναλυτής, που είναι γενικά καλά ενημερωμένος για την Apple, δεν εξηγεί γιατί η Apple θα προσφέρει το τσιπ A16 στα iPhone 14 Pro και Pro Max, αλλά όχι στα άλλα. Αυτό το σενάριο θα ήταν επίσης ένα πρώτο, αν αφήσουμε στην άκρη το iPhone 5s και το iPhone 5c. Εκείνη την εποχή, το iPhone 5c είχε το ίδιο τσιπ με το iPhone 5 που κυκλοφόρησε ένα χρόνο νωρίτερα, όπου το iPhone 5s είχε το δικαίωμα στο νέο μοντέλο. Αλλά τεχνικά ήταν δύο διαφορετικές σειρές. Εδώ, είναι η ίδια οικογένεια προϊόντων, δηλαδή το iPhone 14.

Επομένως, η Apple θα άλλαζε τη στρατηγική της με τα μοντέλα του 2022. Αναρωτιέται κανείς ποια θα είναι η προστιθέμενη αξία των μοντέλων που δεν είναι Pro. Τόσο το iPhone 14 Pro όσο και το iPhone 14 Pro Max ανακοινώνονται ότι θα αφαιρέσουν την εγκοπή και θα βάλουν ένα σχήμα σαν χάπι + μια τρύπα , εκτός από το ότι έχουν το A16. Τόσο το iPhone 14 όσο και το iPhone 14 Max θα διατηρήσουν την εγκοπή και προφανώς το A15 επεξεργαστή.

Και για να συνεχίσουμε με τις διαφορές, ο Kuo ανακοινώνει ότι όλα τα iPhone 14 θα δικαιούνται 6 GB RAM, αλλά τα μοντέλα που δεν είναι Pro θα έχουν LPDDR4X RAM όπου τα μοντέλα Pro θα έχουν LPDDR5 RAM. Συγκριτικά, τα iPhone 13 και 13 mini έχουν 4 GB μνήμης RAM και τα iPhone 13 Pro και Pro Max έχουν 6 GB μνήμης RAM.

Έχουμε ακόμα λίγο χρόνο μέχρι να δούμε το iPhone 14. Η Apple λογικά θα πρέπει να τα ανακοινώσει τον επόμενο Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια μιας κεντρικής ομιλίας.