Η Fitbit ανακαλεί 1,7 εκατομμύρια smartwatches μετά από εγκαύματα

0


Η Fitbit ανακοινώνει την εφαρμογή ενός προγράμματος εθελοντικής ανάκλησης για 1,7 εκατομμύρια συνδεδεμένα ρολόγια μετά από 78 περιπτώσεις εγκαυμάτων. Η εταιρεία θέλει να αποτρέψει την εμφάνιση άλλων περιπτώσεων.

Ανάκληση έξυπνων ρολογιών Fitbit

Ένα εκατομμύριο συνδεδεμένα ρολόγια Fitbit έχουν πουληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και 693.000 έχουν αγοραστεί στο εξωτερικό, αναφέρει στον ιστότοπό της η αμερικανική υπηρεσία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια των καταναλωτικών προϊόντων (CPSC). «Η μπαταρία ιόντων λιθίου του έξυπνου ρολογιού Ionic μπορεί να υπερθερμανθεί, δημιουργώντας κίνδυνο εγκαύματος», ανέφερε η υπηρεσία. Η διαδικασία ανάκλησης διεξήχθη σε συντονισμό με καναδικές και μεξικανικές ρυθμιστικές αρχές.

Η CPSC λέει ότι έχει ακούσει για τουλάχιστον 115 περιπτώσεις υπερθέρμανσης του ρολογιού στις Ηνωμένες Πολιτείες, 78 από τις οποίες αφορούσαν εγκαύματα, συμπεριλαμβανομένων 2 εγκαυμάτων τρίτου βαθμού και 4 εγκαυμάτων δεύτερου βαθμού. Η ρυθμιστική αρχή προτρέπει τους χρήστες να σταματήσουν να φορούν το ρολόι αμέσως και να επικοινωνήσουν με τη Fitbit για να επιστρέψουν τη συσκευή για επιστροφή χρημάτων 299 $. Η Fitbit θα προσφέρει επίσης στους κατόχους του ρολογιού έναν κωδικό έκπτωσης 40% σε μια επιλογή ειδών από τη μάρκα.

Η καλιφορνέζικη εταιρεία σταμάτησε να παράγει αυτό το μοντέλο το 2020. Πωλούνταν μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες σε αλυσίδες πολυκαταστημάτων όπως τα Best Buy, Kohl's ή Target καθώς και στο Amazon και στον ιστότοπο Fitbit.

Ο ηγέτης στα έξυπνα ρολόγια και τους ιχνηλάτες γυμναστικής, η Fitbit εξαγοράστηκε από την Google για 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !