Το iPhone μπορεί να αποθηκεύσει άδεια και ταυτότητα των ΗΠΑ

Οι κάτοικοι της Αριζόνα μπορούν να προσθέσουν την άδεια οδήγησης και την ταυτότητά τους στην εφαρμογή Χάρτες της Apple στο iPhone και το Apple Watch σήμερα. Στη συνέχεια, μπορούν να παρουσιάσουν τα έγγραφα στο TSA (έλεγχοι ασφαλείας) στο Διεθνές Αεροδρόμιο Sky Harbor στο Phoenix. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να παρέχετε φυσικά έγγραφα, η ψηφιακή έκδοση στο iPhone είναι αρκετή. Η Apple λέει επίσης ότι αυτή η λειτουργία είναι επίσης διαθέσιμη σε επιλεγμένα σημεία ελέγχου TSA σε άλλες πολιτείες. Συνιστάται στους ταξιδιώτες να ελέγξουν τη σήμανση του σημείου ελέγχου για να επιβεβαιώσουν τη διαθεσιμότητα αυτής της λειτουργίας.

Άλλες πολιτείες που θα προσθέσουν σύντομα υποστήριξη στους κατοίκους τους περιλαμβάνουν το Κολοράντο, τη Χαβάη, τον Μισισιπή και το Οχάιο. Στη λίστα θα προστεθεί και η επικράτεια του Πουέρτο Ρίκο. Όσο για τις άλλες αμερικανικές πολιτείες, θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερο. Και τι γίνεται σε διεθνές επίπεδο; Η Apple δεν αναφέρει καν το θέμα...

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε σήμερα στην Αριζόνα την πρώτη άδεια οδήγησης και ταυτότητα στην εφαρμογή Χάρτες και παρέχουμε στους Αριζόνα έναν εύκολο, ασφαλή και ιδιωτικό τρόπο να παρουσιάσουν την ταυτότητά τους όταν ταξιδεύουν, με ένα απλό πάτημα του iPhone ή του Apple Watch », δήλωσε η Jennifer Bailey, αντιπρόεδρος της Apple για Apple Pay και Apple Cards. "Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με πολλές άλλες πολιτείες και την TSA για να προσφέρουμε υποστήριξη ταυτότητας στην εφαρμογή Χάρτες στους χρήστες των ΗΠΑ .

Οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για να επωφεληθείτε από αυτό

Για να έχετε τη λειτουργικότητα, πρέπει να έχετε ένα iPhone 8 τουλάχιστον που να τρέχει σε iOS 15.4 ή σε πιο πρόσφατη έκδοση. Όσο για το ρολόι, χρειάζεστε τουλάχιστον ένα Apple Watch Series 4 που τρέχει watchOS 8.4 ή μεταγενέστερο.

Η Apple λέει ότι οι χρήστες θα κληθούν να κάνουν μια σειρά από κινήσεις του προσώπου και του κεφαλιού κατά τη διαδικασία εγκατάστασης ως πρόσθετο μέτρο πρόληψης απάτης. Επίσης, η Apple συμβουλεύει ότι κάθε κράτος είναι υπεύθυνο για την επαλήθευση και την έγκριση της εφαρμογής του χρήστη.