Mac Studio, ένας νέος υπολογιστής από την Apple

Αυτό το Mac Studio, με την κωδική ονομασία J375, θα βασίζεται στη συνολική σχεδίαση του Mac mini, ενώ θα έχει τη δύναμη ενός Mac Pro. Θα μπορούσαμε σχεδόν να μιλήσουμε για ένα "Mac mini Pro", αλλά η Apple προφανώς δεν πρόκειται να επιλέξει αυτό το όνομα.

Δύο μοντέλα βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Το πρώτο θα είχε το τσιπ M1 Max, το ίδιο που βρέθηκε στα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών που κυκλοφόρησαν το περασμένο φθινόπωρο. Το δεύτερο μοντέλο θα είχε άλλο τσιπ ακόμα πιο ισχυρό από το M1 Max.

Το όνομα Mac Studio είναι σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρον εν όψει της φήμης που δημοσιεύτηκε σήμερα σχετικά με μια νέα οθόνη 7K από την Apple . Το όνομά του θα ήταν Apple Studio Display. Έτσι μπορούμε να υποψιαστούμε ότι η οθόνη και ο υπολογιστής θα πάνε καλά μαζί και ότι η Apple θα σκοπεύει να κάνει μάρκετινγκ με τα δύο προϊόντα.

Από την άλλη πλευρά, οι φήμες είχαν προηγουμένως μιλήσει για ένα νέο Mac Pro που θα είχε το μισό μέγεθος του υπάρχοντος μοντέλου και θα χρησιμοποιούσε ένα τσιπ Apple Silicon. Σύμφωνα με το 9to5Mac, αυτό το μοντέλο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το διάσημο Mac Studio. Αυτό θα έδινε στην Apple χρόνο να προσφέρει τον «πραγματικό» διάδοχό της στο Mac Pro με πολλή ισχύ. Επιπλέον, φήμες έχουν ήδη υποδείξει ότι ένα νέο Mac Pro με επεξεργαστές Intel θα πρέπει να δει το φως της δημοσιότητας πριν από αυτό με το Apple Silcion.

Προς το παρόν δεν αναφέρεται ημερομηνία κυκλοφορίας ή τιμή για το Mac Studio.