Αφαίρεση «παλιών» εφαρμογών από το App Store

Η Apple ανακοινώνει τον καθαρισμό στο App Store μέσω ενός e-mail που στάλθηκε στους ενδιαφερόμενους προγραμματιστές. Να τι λέει το email:

Αυτή η εφαρμογή δεν έχει ενημερωθεί εδώ και αρκετό καιρό και έχει προγραμματιστεί να καταργηθεί από την πώληση σε 30 ημέρες. Δεν απαιτείται καμία ενέργεια για να παραμείνει η εφαρμογή διαθέσιμη σε χρήστες που την έχουν ήδη κατεβάσει.

Μπορείτε να διατηρήσετε αυτήν την εφαρμογή διαθέσιμη για να την ανακαλύψουν οι νέοι χρήστες και να την κατεβάσουν από το App Store υποβάλλοντας μια ενημέρωση για έλεγχο εντός 30 ημερών.

Εάν δεν υποβληθεί ενημέρωση εντός 30 ημερών, η εφαρμογή θα αφαιρεθεί από την πώληση.

Αυτή η συμπεριφορά ενοχλεί τους προγραμματιστές

Ορισμένοι προγραμματιστές εφαρμογών έχουν εκφράσει τις ανησυχίες για αυτήν την αλλαγή. Ο Robert Kabwe της Protopop Games λέει στο Twitter ότι η Apple απειλεί να αφαιρέσει το πλήρως λειτουργικό παιχνίδι του — Motivato — επειδή δεν έχει ενημερωθεί από τον Μάρτιο του 2019.

Εν τω μεταξύ, ο προγραμματιστής Κώστα Ελευθερίου λέει ότι η Apple έβγαλε μια συγκεκριμένη έκδοση της εφαρμογής FlickType Keyboard με προβλήματα όρασης επειδή δεν υπάρχουν ενημερώσεις για δύο χρόνια. Επισημαίνει το γεγονός ότι ένα παιχνίδι όπως το Pocket God παραμένει διαθέσιμο στο App Store, ενώ η τελευταία του ενημέρωση χρονολογείται από το 2015.

Η Emilia Lazer-Walker, προγραμματιστής, ανακοινώνει επίσης ότι η Apple αποφάσισε να αφαιρέσει ορισμένα από τα παιχνίδια της από το App Store λόγω της έλλειψης ενημερώσεων.

Η Apple αναφέρει αυτήν την αλλαγή σε μια σελίδα του ιστότοπού της . «Υλοποιούμε μια συνεχή διαδικασία αξιολόγησης εφαρμογών, αφαιρώντας εκείνες που δεν λειτουργούν πλέον όπως προβλέπεται, δεν πληρούν τις τρέχουσες οδηγίες αξιολόγησης ή είναι ξεπερασμένες», λέει η εταιρεία.