Η Apple ανακοινώνει ότι η 21η Απριλίου 2022 σηματοδοτεί το τέλος του
macOS Server. Αυτή η εγκατάλειψη δεν αποτελεί έκπληξη από μόνη της, το μεγάλο ερώτημα μέχρι τώρα ήταν να γνωρίζουμε πότε θα πέσει η αυλαία. Πράγματι, έχει περάσει καιρός που η Apple σταδιακά αφήνει στην άκρη το σύστημά της. Τώρα έχουμε την απάντηση στο ερώτημα μας ....

Είναι το τέλος για τον διακομιστή macOS

«Από τις 21 Απριλίου 2022, η Apple διακόπτει τη λειτουργία του macOS Server. Οι τρέχοντες πελάτες του macOS Server μπορούν να συνεχίσουν να κατεβάζουν και να χρησιμοποιούν την εφαρμογή με το macOS Monterey », αναφέρει η Apple στην αγγλική της τοποθεσία.

Ο διακομιστής macOS 5.12.2 θα είναι η τελευταία έκδοση της εφαρμογής . Δημοφιλείς λειτουργίες, όπως ο Διακομιστής προσωρινής αποθήκευσης, ο διακομιστής κοινής χρήσης αρχείων και ο διακομιστής Time Machine, έχουν ενσωματωθεί στο macOS από το High Sierra, επομένως δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για αυτόνομη εφαρμογή. .

Εάν θέλετε, μπορείτε πάντα να κάνετε λήψη του διακομιστή macOS από το Mac App Store . Η τιμή του είναι 19,99€. Αλλά όπως καταλάβατε μέχρι τώρα, δεν θα υπάρχουν άλλες καινοτομίες, άλλες βελτιώσεις και άλλες διορθώσεις. Είναι το τέλος.