Ζητήματα απορρήτου με τη Siri

Οι εργαζόμενοι είχαν σκεφτεί να αφήσουν τους χρήστες να περάσουν από τη Siri για να αγοράσουν εφαρμογές ή να εγγραφούν σε υπηρεσίες, όπως και οι προσφορές του βοηθού Alexa της Amazon. Το έργο σταμάτησε, ωστόσο, εν μέρει λόγω των αυστηρών κανόνων απορρήτου που εμπόδισαν τη Siri να συνδέσει το Apple ID ενός ατόμου με το φωνητικό του αίτημα. Η ομάδα της Apple πίσω από αυτήν τη δυνατότητα δεν μπόρεσε να βρει κανέναν άλλο τρόπο για τον αξιόπιστο έλεγχο ταυτότητας των χρηστών προκειμένου να τους χρεώσει, εξ ου και η εγκατάλειψη.

Άλλες υπηρεσίες πληρώνουν το τίμημα αυτής της σημαντικής εμπιστευτικότητας. Το Apple TV+, για παράδειγμα, δεν συλλέγει δημογραφικές πληροφορίες για τους πελάτες του ή ιστορικό του τι έχουν παρακολουθήσει. Αυτό εμποδίζει τους υπαλλήλους να αναλύσουν τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες μετακινούνται από το ένα περιεχόμενο στο άλλο, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο να προτείνουν άλλα προγράμματα με βάση τις προτιμήσεις τους. Αντίθετα, το Netflix, η Disney+ και οι άλλοι αναλύουν συνήθειες για να κατανοήσουν τα γούστα όλων και να προσφέρουν περιεχόμενο που μπορεί να είναι ελκυστικό.

Ξεχωριστά, το The Information τονίζει τις ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο κατά την ανάπτυξη του Apple Watch. Λειτουργίες όπως το "Wrist Raise", το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να μιλούν στο Siri χωρίς να χρειάζεται να πουν "Hey Siri" σηκώνοντας απλώς τον καρπό τους, αποτέλεσαν αντικείμενο αρχικής αντίστασης λόγω ανησυχιών σχετικά με τη συλλογή δεδομένων. με το μικρόφωνο και το επιταχυνσιόμετρο.