Η Apple δοκιμάζει ένα νέο σύστημα για εφαρμογές που δεν ρωτούν τον χρήστη εάν θα αποδεχτεί ή όχι μια αύξηση της τιμής της συνδρομής. Η δοκιμή είναι να αυξηθεί η τιμή
και στη συνέχεια να ειδοποιηθεί ο χρήστης.

Αλλαγή πολιτικής για αυξήσεις τιμών συνδρομής

Ως έχει, οι προγραμματιστές μπορούν να αυξήσουν την τιμή μιας συνδρομής στις εφαρμογές τους. Αλλά οι χρήστες πρέπει να αποδεχτούν ή όχι την αύξηση. Σε περίπτωση άρνησης απλώς ακυρώνεται η συνδρομή τους. Με τη νέα δοκιμή, ο προγραμματιστής αυξάνει την τιμή του και ο χρήστης μαθαίνει μέσω ενός αναδυόμενου παραθύρου στο iPhone του ότι υπήρξε αλλαγή τιμής. Αλλά δεν έχει κουμπί για να απορρίψει τη νέα προσφορά.

«Αυτή τη στιγμή δοκιμάζουμε μια νέα εμπορική λειτουργία που σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε πολύ σύντομα. Η δοκιμή περιλαμβάνει προγραμματιστές από διάφορες κατηγορίες εφαρμογών, μεγέθη οργανισμού και περιοχές για να σας βοηθήσει να δοκιμάσετε μια επερχόμενη βελτίωση που πιστεύουμε ότι θα είναι εξαιρετική για προγραμματιστές και χρήστες. Θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες να μοιραστούμε τις επόμενες εβδομάδες », είπε ο εκπρόσωπος της Apple στο TechCrunch .

Αυτή η αλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από λίγες μέρες με το Disney+ . Οι συνδρομητές είδαν ένα αναδυόμενο παράθυρο στο iPhone τους που ανήγγειλε την αύξηση της τιμής, χωρίς να τους ρωτήσει αν συμφωνούσαν με τη νέα προσφορά. Η Apple παρέμεινε σιωπηλή για λίγες μέρες και τώρα η ομάδα μιλάει.

Πώς να αρνηθείτε την αύξηση της τιμής με το νέο σύστημα; Θα πρέπει να μεταβείτε μόνοι σας στον λογαριασμό σας Apple και να τερματίσετε τη συνδρομή. Αυτό το σύστημα είναι λιγότερο πρακτικό από το παλιό και κάποιοι μπορεί να έχουν εκπλήξεις όσον αφορά τις συνδρομές.