Η
Ιρλανδία παραμένει το προπύργιο της Apple στην Ευρώπη αφού οι ευνοϊκοί φορολογικοί όροι της Ιρλανδίας είναι φυσικά ο κύριος λόγος για αυτήν την επιλογή και η Apple δεν φαίνεται έτοιμη να αλλάξει στρατηγική παρά το πρόστιμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (απορρίφθηκε κατόπιν προσφυγής). Ως εκ τούτου, η εταιρεία του Cupertino θα μετατρέψει μια πρώην αποθήκη Banta που αποκτήθηκε το 2020 σε μια νέα τοποθεσία αφιερωμένη στη δοκιμή των προϊόντων της. Σημειώστε ότι ο χώρος βρίσκεται πολύ κοντά στο Apple University of Hollyhill στο Κορκ.

Το κτίριο θα φιλοξενεί πλέον όργανα τελευταίας τεχνολογίας που προορίζονται για τη δοκιμή προϊόντων και ορισμένων εξαρτημάτων προτού διατεθούν στην αγορά: ηλεκτρονικά μικροσκόπια, σαρωτές αξονικής τομογραφίας, τα πιο εξελιγμένα εργαλεία θα χειρίζονται μηχανικοί υψηλής ειδίκευσης, με στόχο να βελτίωση της απόδοσης αλλά και της ανθεκτικότητας των μελλοντικών προϊόντων, σημαντικό κριτήριο σε αυτό το πλαίσιο της κλιματικής κρίσης.

«Είναι μια φυσική εξέλιξη όλων των επενδύσεων των τελευταίων ετών. . είπε η Cathy Kearny, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων «Ο στόχος αυτής της εγκατάστασης είναι να διασφαλίσει το καλύτερο προϊόν, ανθεκτικότητα και απόδοση, και η ομάδα εργαστηρίου εδώ θα δοκιμάσει και θα αναλύσει την πλήρη σειρά προϊόντων της Apple. Αυτή η εγκατάσταση είναι η πρώτη του είδους της στην Ευρώπη και είμαστε στην ευχάριστη θέση να την έχουμε εδώ στο Κορκ. »

Αυτή η δοκιμαστική μονάδα είναι η τρίτη του είδους της για την Apple και η μετατροπή της αποθήκης αναμένεται να κοστίσει τελικά δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Τελικά, περισσότεροι από 300 υπάλληλοι της Apple θα εργαστούν στον χώρο.