Μερικές νέες δυνατότητες για το iOS 16

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg , το iOS 16 δεν πρόκειται να είναι η αφορμή για μια νέα διεπαφή. Οπτικά μιλώντας, η νέα έκδοση θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από παρόμοια, αν όχι πανομοιότυπη με το iOS 15. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να περιμένουμε μεγάλες αλλαγές όσον αφορά τις ειδοποιήσεις και τις λειτουργίες παρακολούθησης της υγείας.

Η Apple θα προσφέρει επίσης κάτι νέο στο iPadOS με μια νέα διεπαφή για πολλαπλές εργασίες. Είχαν ήδη γίνει αλλαγές με το iOS 15 , αλλά ορισμένοι χρήστες ήταν αρκετά απογοητευμένοι που η Apple δεν είχε προχωρήσει περισσότερο για να εκμεταλλευτεί πραγματικά τις δυνατότητες των tablet της. Ίσως το iPadOS 16 να το αλλάξει αυτό.

Ένα άλλο λειτουργικό σύστημα θα είναι το watchOS 9 για το Apple Watch. Η Apple θα προτείνει σημαντικές αλλαγές που σχετίζονται με τη σωματική δραστηριότητα και την παρακολούθηση της υγείας. Αλλά δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, όπως δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το macOS 13 που θα διαδεχθεί το macOS 12 Monterey.

Στις 6 Ιουνίου, η Apple θα παρουσιάσει τα iOS 16, iPadOS 16, macOS 13, tvOS 16 και watchOS 9. Θα μπορούσαμε επίσης να δούμε και το  rOS, δηλαδή το νέο λειτουργικό σύστημα που συνδέεται με τα μελλοντικά ακουστικά εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας της Apple. Αλλά σύμφωνα με τον Gurman, η ίδια η συσκευη δεν θα παρουσιαστεί στο WWDC.