Πωλήσεις iPad: Η Apple χάνει έδαφος από τη Samsung αλλά το προβάδισμα παραμένει μεγάλο

0

Το
iPad ήταν το μόνο αρνητικό μειονέκτημα στα αποτελέσματα της Apple πριν από δύο ημέρες. Το tablet της Apple πετυχαίνει τζίρο με μικρή πτώση, κάτι που σημαίνει όχι απαραίτητα πως  οι πωλήσεις δεν έχουν φτάσει στα ταβάνια. Αναλυτικά, και αν πιστέψουμε την IDC, η εταιρεία του Κουπερτίνο θα είχε πουλήσει 12,1 εκατομμύρια iPad το πρώτο τρίμηνο του 2022, ή 600.000 μονάδες λιγότερες από το πρώτο τρίμηνο του 2021 (12,7 εκατομμύρια). Αυτή η χαλαρότητα (-4,6%) επιτρέπει στο Galaxy Tab της Samsung να επαναλάβει ένα μικρό μέρος της μεγάλης καθυστέρησης στο iPad. 

Με ανάπτυξη 3,5% το 1ο τρίμηνο, τα tablet της Samsung ξεπέρασαν το όριο των 8,1 εκατομμυρίων πωλήσεων, καταλαμβάνοντας μερίδιο αγοράς 21,1%. Είναι σαν νούμερο καλύτερο, αλλά εξακολουθεί να είναι 10 μονάδες κάτω από το μερίδιο του iPad (31,5% του μεριδίου αγοράς). Τουλάχιστον η Samsung γνωρίζει ότι οι άμεσοι ανταγωνιστές της είναι ακόμη πιο μακριά: η Amazon έχει μερίδιο αγοράς 3,7% (+6,3% σε πωλήσεις), η Lenovo 3% (-25,9%!) και η Huawei 2, 2% (-17,2%). Η αγορά tablet συνολικά υποχώρησε 3,9%.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσειςτου  iPad ήταν υπερδιπλάσιες από τις πωλήσεις Chromebook κατά την υπό εξέταση περίοδο (μηχανήματα που παρέχουν γενικά τις ίδιες χρήσεις με το iPad). Μόνο 5,1 εκατομμύρια Chromebook πωλήθηκαν το 1ο τρίμηνο σε όλους τους κατασκευαστές.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !