Η αντίδραση της Apple στις απαρχαιωμένες εφαρμογές

Σε ένα σημείωμα στον ιστότοπό της αφιερωμένο στους προγραμματιστές, η Apple ανακοινώνει πως παρέχει μια περίοδο 90 ημερών στους προγραμματιστές να κάνουν τα απαραίτητα και να υποβάλουν μια ενημέρωση. Η προθεσμία μέχρι στιγμής ήταν 30 ημέρες.

Η Apple προσθέτει ότι οι εφαρμογές που υπόκεινται σε πιθανή κατάργηση από το App Store είναι εκείνες που δεν έχουν ενημερωθεί εδώ και τρία χρόνια ή έχουν πολύ λίγες λήψεις για 12 μήνες. Οι προγραμματιστές που βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση έχουν λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τους ενημερώνει ότι πρέπει να λάβουν μέτρα ώστε να μην πραγματοποιηθεί η κατάργηση. Η εταιρεία αναφέρει:

Η Apple θέλει πάντα να βοηθά τους προγραμματιστές να αποκτήσουν και να διατηρήσουν ποιοτικό λογισμικό στο App Store. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι προγραμματιστές μπορούν να υποβάλουν ένσταση κατά της κατάργησης εφαρμογών. Επιπλέον, οι προγραμματιστές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ειδοποιήθηκαν πρόσφατα, θα έχουν πλέον περισσότερο χρόνο για να ενημερώσουν τις εφαρμογές τους εάν χρειαστεί — έως και 90 ημέρες. Οι καταργημένες εφαρμογές θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά για χρήστες που τις έχουν ήδη κατεβάσει στη συσκευή τους.