Αλλαγή πολιτικής για την αύξηση των τιμών

Μέχρι τώρα, οι χρήστες ειδοποιούνταν όταν μια εφαρμογή αύξανε την τιμή μιας συνεχιζόμενης συνδρομής. Τότε ήταν δυνατό να αποδεχτεί ή να αρνηθεί κάποιος αυτή την αύξηση. Σε περίπτωση άρνησης, η συνδρομή σταματούσε. Αλλά αυτό τώρα είναι αρχαία ιστορία.

Στο εξής, οι χρήστες θα ειδοποιούνται για αύξηση της τιμής της συνδρομής μιας από τις εφαρμογές τους, χωρίς δυνατότητα άμεσης άρνησης. Η αύξηση θα ισχύει αυτόματα. Όσοι θέλουν να το αρνηθούν θα πρέπει στη συνέχεια να πάνε στον λογαριασμό τους στην Apple και στη συνέχεια να τερματίσουν τη συνδρομή.

Σύμφωνα με την Apple, η νέα μέθοδος είναι πιο ενδιαφέρουσα. Το παλιό σύστημα μπορούσε να κόψει την πρόσβαση στις υπηρεσίες και οι χρήστες έπρεπε να εγγραφούν ξανά με μη αυτόματο τρόπο.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει όριο για την αύξηση της τιμής της συνδρομής χωρίς την προηγούμενη συμφωνία του χρήστη. Η Apple μας λέει:

Οι ειδικοί όροι αυτής της δυνατότητας είναι ότι η αύξηση της τιμής δεν συμβαίνει περισσότερο από μία φορά το χρόνο, δεν υπερβαίνει τα 5 $ και το 50% της τιμής συνδρομής ή τα 50 $ και 50% για μια ετήσια συνδρομή , και επιτρέπεται από την τοπική νομοθεσία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η Apple ειδοποιεί πάντα τους χρήστες για μια αύξηση εκ των προτέρων, μεταξύ άλλων μέσω email, ειδοποίησης push και μηνύματος εντός εφαρμογής. Η Apple θα ενημερώσει επίσης τους χρήστες πώς μπορούν να προβάλλουν, να διαχειρίζονται και να ακυρώνουν συνδρομές, εάν το επιθυμούν.

Εάν δεν τηρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, τότε ο χρήστης πρέπει να εξουσιοδοτήσει ή να αρνηθεί την αύξηση της τιμής της συνδρομής πριν από την έναρξη της.