Δεδομένα της Apple για στοχευμένες διαφημίσεις

Η σύντομη περιγραφή της Apple είναι απλή και αυτό είναι δυνατό για να προσελκύσετε νέους χρήστες μέσω αναζητήσεων με χορηγία στο App Store χωρίς να έχετε πολλά δεδομένα χρήστη. Ο κατασκευαστής iPhone διαβεβαιώνει τους διαφημιζόμενους ότι μπορούν να αναπτύξουν την επιχείρησή τους ακόμα κι αν οι χρήστες εξαιρεθούν από τη στοχευμένη διαφήμιση.

Από το iOS 15, οι χρήστες έχουν το δικαίωμα σε ένα αναδυόμενο παράθυρο κατά την πρώτη κυκλοφορία του App Store που τους καλεί να αποδεχτούν ή να αρνηθούν τη στοχευμένη διαφήμιση. Και σύμφωνα με την Apple, το 78% του όγκου αναζητήσεων στο App Store από το iOS προέρχεται από συσκευές που έχουν απενεργοποιημένες εξατομικευμένες διαφημίσεις. Αυτό σημαίνει ότι το 78% των χρηστών επιλέγουν να εξαιρεθούν από στοχευμένες διαφημίσεις όταν βλέπουν για πρώτη φορά το αναδυόμενο παράθυρο στο App Store.

Άλλα δεδομένα που παρέχονται από την Apple υποδεικνύουν ότι το μέσο ποσοστό μετατροπών μεταξύ χρηστών με ενεργοποιημένες εξατομικευμένες διαφημίσεις και εκείνων με απενεργοποιημένες εξατομικευμένες διαφημίσεις είναι σχεδόν το ίδιο. Για τους πελάτες που επέλεξαν να συμμετέχουν σε εξατομικευμένες διαφημίσεις, οι διαφημιστές βλέπουν ποσοστό μετατροπών 62,1%. Μεταξύ των χρηστών με απενεργοποιημένες εξατομικευμένες διαφημίσεις, αυτό το ποσοστό μετατροπών είναι 62,5%. Στην πραγματικότητα, η Apple πιστεύει ότι πολλοί προγραμματιστές θα ωφεληθούν από τη στόχευση χρηστών που έχουν απενεργοποιήσει τις εξατομικευμένες διαφημίσεις.