Νέα με το iOS 16

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος συνήθως έχει καλά ενημερωμένες πηγές για την Apple, αναφέρει τις αλλαγές » στο iOS 16. Αυτές θα περιλαμβάνουν νέα για αλληλεπιδράσεις και νέες εφαρμογές της Apple. Δεν διευκρινίζει αν πρόκειται για εφαρμογές που δεν υπάρχουν ακόμη σήμερα ή θα πρόκειται για υπάρχουσες εφαρμογές που θα αναθεωρηθούν πλήρως.

Έχουν ήδη υπάρξει διαρροές σχετικά με την επόμενη σημαντική ενημέρωση για iPhone και iPad. Η Apple θα προτείνει σημαντικές αλλαγές για τις ειδοποιήσεις και τις λειτουργίες παρακολούθησης της υγείας. Θα υπάρξει επίσης νέα σε επίπεδο iPadOS με νέα διεπαφή για πολλαπλές εργασίες, καθώς και βελτιωμένη λειτουργία εστίασης και καλύτερο φιλτράρισμα για το iCloud Private Relay .

Οι χρήστες μπορούν επίσης να περιμένουν νέα χαρακτηριστικά στο πλάι του watchOS 9, δηλαδή το λειτουργικό σύστημα του Apple Watch. Θα δικαιούταν σημαντικές αλλαγές που σχετίζονται με τη σωματική δραστηριότητα και την παρακολούθηση της υγείας. Ο Γκουρμάν μιλάει για άλλη μια φορά για μεγάλες αλλαγές σήμερα, αλλά δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες.

Η εναρκτήρια ομιλία του WWDC θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ.  στις 6 Ιουνίου. Θα ανακαλύψουμε τα iOS 16, macOS 13, watchOS 9 και tvOS 16. Μπορούμε επίσης να αναμένουμε πιθανές ανακοινώσεις νέων προϊόντων. Προηγούμενες φήμες ανέφεραν την παρουσίαση τουλάχιστον δύο νέων Mac . Θα ανακαλύψουμε το νέο Mac Pro κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης;