Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του iPadOS 16 μπορεί κάλλιστα να είναι η δυνατότητα αλλαγής του μεγέθους των παραθύρων εφαρμογών. Σε κάθε περίπτωση, αυτό προτείνεται έντονα από
το αποθετήριο GitHub του WebKit , δηλαδή τη μηχανή απόδοσης του Safari, του προγράμματος περιήγησης Διαδικτύου της Apple.

Αλλαγή μεγέθους εφαρμογών με iPadOS 16;

Ο προγραμματιστής Steve Troughton-Smith εντόπισε μια αλλαγή σε επίπεδο κώδικα που υποδηλώνει μια "λειτουργία πολλαπλών εργασιών", όπου θα επέτρεπε στους χρήστες να αλλάξουν το μέγεθος των παραθύρων των εφαρμογών όπως θέλουν, όπως είναι ήδη δυνατό να γίνει στο macOS. Θα μπορούσε κανείς να ορίσει ένα συγκεκριμένο πλάτος, καθώς και ένα συγκεκριμένο ύψος. Ο κώδικας προσδιορίζει ότι μια επιλογή θα ενεργοποιούσε αυτή τη «λειτουργία πολλαπλών εργασιών» και επομένως θα είχε διαθέσιμη την αλλαγή μεγέθους.

"Φαίνεται ότι η "λειτουργία πολλαπλών εργασιών" μπορεί να αλλάξει κατά το χρόνο εκτέλεσης, ώστε οι εφαρμογές να μπορούν να μεταπηδούν μέσα και έξω από αυτήν. Θα μπορούσα να σκεφτώ κάτι σαν τη «λειτουργία tablet» των Windows 10 την οποία μπορείτε να αλλάξετε ανά πάσα στιγμή για να αναδιαρθρώσετε τη διεπαφή χρήστη για την αφή έναντι του ποντικιού και του πληκτρολογίου .

Μπορούμε πραγματικά να περιμένουμε αυτήν την καινοτομία με το iPadOS 16; Φαίνεται ότι η απάντηση είναι ναι, ειδικά επειδή το αποθετήριο GitHub του Webkit έχει ήδη καταστήσει δυνατή στο παρελθόν την ανακάλυψη νέων χαρακτηριστικών που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί από την Apple.

Η Apple θα ανακοινώσει το iPadOS 16 στις 6 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του WWDC . Το λειτουργικό σύστημα θα είναι διαθέσιμο μαζί με τα iOS 16, macOS 13, watchOS 9 και tvOS 16.