Το iPhone 15 με θύρα USB-C γίνεται πιο καθαρό

Πριν από λίγες μέρες, ο αναλυτής Ming-Chi Kuo, καλά ενημερωμένος για την Apple, είχε ήδη αναφέρει την εγκατάλειψη της θύρας Lightning για αντικατάσταση από τη θύρα USB-C στο iPhone 15. Επομένως το Bloomberg επιβεβαιώνει τις πληροφορίες με δικές του πηγές. Ο ιστότοπος διευκρινίζει αυτό που γνωρίζαμε ήδη: το iPhone 14 του 2022 θα παραμείνει με τη θύρα Lightning. Επίσης, υποδεικνύει ότι η Apple θα μπορούσε να προσφέρει έναν προσαρμογέα Lightning σε USB-C, ώστε να μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιείτε ορισμένα υπάρχοντα αξεσουάρ.

Αυτή η αλλαγή  θα μπορούσε κάλλιστα να έχει σχέση με την οδηγία στην Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει οι κατασκευαστές να προσφέρουν μια ενιαία θύρα στις συσκευές τους, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να χρησιμοποιούν το ίδιο καλώδιο. Είναι με στόχο να κάνουμε καλό για το περιβάλλον αποφεύγοντας τη δημιουργία πολλών καλωδίων για αυτήν ή εκείνη τη συσκευή. Η ΕΕ επέλεξε να στραφεί στη θύρα USB-C, γνωρίζοντας ότι έχει ήδη υιοθετηθεί από τους περισσότερους κατασκευαστές.

Η Apple γνωρίζει ήδη αυτήν τη θύρα, καθώς βρίσκεται σε ορισμένες από τις συσκευές της, συμπεριλαμβανομένων των Mac και των iPad. Ωστόσο, ορισμένοι εξακολουθούν να έχουν μια θύρα Lightning, όπως τα iPhone, το τηλεχειριστήριο της Apple TV και τη θήκη φόρτισης AirPods.

Ένα iPhone 15 με θύρα USB-C θα χρησιμοποιούσε το ίδιο καλώδιο με Mac, iPad, smartphone Android και άλλες συσκευές. Θα ήταν επίσης ένας τρόπος να έχουμε μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς. Αυτό το σημείο είναι ενδιαφέρον, γνωρίζοντας ότι τα iPhone μπορούν να κινηματογραφήσουν σε 4K και να χρησιμοποιούν τη μορφή ProRes. Αυτό κατέχει σημαντική θέση όσον αφορά την αποθήκευση, εξ ου και το ενδιαφέρον να έχετε καλή ταχύτητα μεταφοράς για να επαναπατρίσετε τα βίντεο στον υπολογιστή σας.

Ένα ερώτημα παραμένει τώρα και ειναι αν θα υπάρχουν USB-C iPhone στην Ευρώπη και μοντέλα Lightning αλλού; Θα ήταν περίεργο και είναι πιθανό ότι απαιτείται USB-C σε όλα τα μοντέλα, ανεξάρτητα από τη χώρα.