Διακοπή υποστήριξης WhatsApp σε iPhone 5 και 5c

Η τελευταία ενημέρωση για το iPhone 5 και το iPhone 5c είναι το iOS 10.3.3. Αυτή η έκδοση κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2017 . Κανένα από τα δύο δεν είναι κατάλληλο για iOS 11 και ακόμη λιγότερο για iOS 12. Ωστόσο, το iOS 12 θα γίνει η ελάχιστη έκδοση για χρήση του WhatsApp από τα τέλη Οκτωβρίου 2022.

«Ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το WhatsApp », γράφει ένα αναδυόμενο παράθυρο μηνυμάτων σε παλαιότερα iPhone, όπως WABetaInfo . "Το WhatsApp θα σταματήσει να υποστηρίζει αυτήν την έκδοση του iOS μετά τις 24 Οκτωβρίου 2022. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά και μετά πατήστε Ενημέρωση λογισμικού για να λάβετε την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS", προσθέτει η ανάρτηση.

Μπορούμε να φανταστούμε ότι το μερίδιο των ατόμων που χρησιμοποιούν iPhone 5 ή 5c το 2022 είναι ελάχιστο. Ετσι θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το WhatsApp σε λίγους μήνες. Επομένως, θα χρειαστεί να μεταβείτε τουλάχιστον στο iPhone 5s και να εγκαταστήσετε το iOS 12 για να συνεχίσετε να επωφεληθείτε από το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων.