Αυτή τη φορά τα ψέματα τελείωσαν και
η Apple έχει αρχίσει να προειδοποιεί τους προγραμματιστές στη Νότια Κορέα ότι μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν εναλλακτικά συστήματα πληρωμών στις εφαρμογές τους. Η Apple διευκρινίζει στους ενδιαφερόμενους προγραμματιστές ότι το γεγονός ότι περνούν από ένα σύστημα πληρωμών τρίτου μέρους θα τους αποτρέψει από το να επωφεληθούν από ορισμένες λειτουργίες, όπως το "Ask to Buy" καθώς και το Family Sharing. Η εταιρεία Cupertino προειδοποιεί επίσης για τους σχετικούς κινδύνους: «Η Apple δεν θα μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες με επιστροφές χρημάτων, ιστορικό αγορών, διαχείριση συνδρομών και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την αγορά αγαθών και ψηφιακών υπηρεσιών μέσω μιας εναλλακτικής μεθόδου αγοράς. »

Υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος The Telecommunications Business Act της Νότιας Κορέας τροποποιήθηκε πρόσφατα για να απαιτεί από τα καταστήματα εφαρμογών για κινητά να δέχονται συστήματα πληρωμών τρίτων. Η Apple και η Google ήταν φυσικά οι κύριοι στόχοι αυτού του νέου νομικού πλαισίου

Με άλλα λόγια, η Apple πλένει τα χέρια της για τυχόν συνέπειες που μπορεί να προκύψουν εκτός του συστήματος λογισμικού για το οποίο είναι υπεύθυνη. Στοιχηματίζουμε ότι η απάντηση θα είναι η ίδια εάν μια μέρα το iOS βρεθεί υποχρεωμένο να φιλοξενήσει άλλα καταστήματα εφαρμογών παράλληλα με το App Store. Άλλωστε, η Apple επωμίζεται το κόστος ανάπτυξης των εργαλείων ασφαλείας που είναι ενσωματωμένα στο iOS κυρίως γιατί εξυπηρετεί την «εικόνα» του iPhone/iPad, αλλά και γιατί υπάρχει οικονομική απόδοση (η προμήθεια από το App Store).

Στην πραγματικότητα, τα συστήματα πληρωμών τρίτων και στο μέλλον, τα εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών κινδυνεύουν να υπονομεύσουν την «ασφαλή» εικόνα του iOS, για να μην αναφέρουμε την απώλεια κερδών (τέλος προμηθειών). Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Apple παίρνει μια ιδιαίτερα σκληρή στάση σε αυτό το θέμα και αρνείται να χρηματοδοτήσει το κόστος των "ανωμαλιών" (υπηρεσία μετά την πώληση, επιστροφή, επιστροφή χρημάτων) για αναγκαστικές τροποποιήσεις στο σύστημά της που βλάπτουν το επιχειρηματικό της μοντέλο. Σημειώστε, ωστόσο, ότι στην περίπτωση της Νότιας Κορέας, η Apple θα συνεχίσει να λαμβάνει 26% σε κάθε αγορά εντός εφαρμογής που πραγματοποιείται μέσω εναλλακτικών συστημάτων πληρωμών (αντί για 30%).