Οι εταιρείες καυσίμων θα προσφέρουν μεμονωμένες εφαρμογές που θα πρέπει να εγκαταστήσουν οι χρήστες στο iPhone τους για να αποκτήσουν πρόσβαση από το CarPlay. Εισάγοντας εκ των προτέρων στοιχεία πληρωμής στην εφαρμογή του iPhone, οι χρήστες θα μπορούν να ενεργοποιούν μια αντλία και να αγοράζουν γρήγορα καύσιμα απευθείας από την κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου τους.

Η εταιρεία πετρελαίου HF Sinclair είπε στο Reuters ότι σχεδιάζει να υιοθετήσει τη νέα λειτουργία του CarPlay για το iOS 16. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ιδέα ότι οι καταναλωτές μπορούν να πλοηγηθούν σε ένα σταθμό Sinclair και να αγοράσουν καύσιμα από την οθόνη πλοήγησης του οχήματός τους », δήλωσε ο Jack Barger, αντιπρόεδρος της εταιρείας. πρόεδρος του μάρκετινγκ. Ομοίως, ο Donald Frieden, Διευθύνων Σύμβουλος της P97 Networks, είπε ότι είχε λάβει κλήσεις από εταιρείες πετρελαίου που ήθελαν να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες στο CarPlay.

Οι Αμερικανοί θα πρέπει επομένως να μπορέσουν να επωφεληθούν πιο γρήγορα από αυτό, μένει να δούμε τώρα τι θα συμβεί στη Ευρώπη και σε άλλες χώρες. Μπορούμε να περιμένουμε από την Total, την Esso, την BP, τη Shell και τις διάφορες εταιρίες να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο ώστε οι πολίτες να μπορούν να πληρώσουν τα καύσιμα τους απευθείας από το CarPlay με iOS 16.