Εάν το iPhone ή το iPad σας εκτελεί το iOS 16 ή μεταγενέστερη έκδοση, τότε έχετε πλέον την επιλογή να προστατεύσετε ένα κρυφό άλμπουμ και το άλμπουμ με τις
πρόσφατες διαγραφές  με σάρωση Face ID ή Touch ID.

Αυτή η νέα δυνατότητα προσθέτει βιομετρική προστασία στις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχετε κρύψει ή διαγράψει από τη συσκευή σας.

Παλαιότερα στο iOS, το κρυφό άλμπουμ δεν προσέφερε καμία προστασία στον χρήστη, καθώς οι φωτογραφίες που ήταν αποθηκευμένες μέσα σε αυτό ήταν εύκολα προσβάσιμες χωρίς κανένα είδος ελέγχου ταυτότητας.

Αυτό απέρριψε τον σκοπό της τοποθέτησης φωτογραφιών και βίντεο στο κρυφό άλμπουμ, καθώς οποιοσδήποτε είχε πρόσβαση στη συσκευή σας μπορούσε να τα ανοίξει.

Ευτυχώς στο iOS 16 και το iPadOS 16 ή μεταγενέστερο, οι χρήστες μπορούν πλέον να ενεργοποιήσουν την προστασία Face ID για το κρυφό άλμπουμ. Εάν διαθέτετε iPhone με Touch ID, τότε η προστασία Touch ID μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί.

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση Face ID για κρυφό άλμπουμ

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη σάρωση Face ID ή Touch ID για κρυφό άλμπουμ και διαγραμμένο άλμπουμ.

Βήμα 1. Εκκινήστε Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην επιλογή « Φωτογραφίες ».

Βήμα 2. Στη σελίδα Φωτογραφίες, αναζητήστε την επιλογή « Χρήση αναγνωριστικού προσώπου ». Σε συσκευές εξοπλισμένες με Touch ID θα πρέπει να έχετε ως επιλογή το ' Use Touch ID '.

Βήμα 3. Ενεργοποιήστε την εναλλαγή για να ενεργοποιήσετε το Face ID ή το Touch ID για το κρυφό άλμπουμ και το άλμπουμ Πρόσφατα διαγραμμένα. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα.

Πώς να τοποθετήσετε φωτογραφίες και βίντεο στο κρυφό άλμπουμ

Τώρα που το Hidden Album προσφέρει προστασία Face ID και Touch ID, αυτή η δυνατότητα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την απόκρυψη ευαίσθητων στιγμιότυπων οθόνης, επικίνδυνων φωτογραφιών ή βίντεο και άλλων μέσων που δεν μπορείτε να δείτε κανείς.

Εάν θέλετε να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να προσθέσετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο στο Κρυφό άλμπουμ της συσκευής σας.

Βήμα 1. Ανοίξτε την Φωτογραφίες και φορτώστε τη φωτογραφία ή το βίντεο που θέλετε να αποκρύψετε.

Βήμα 2. Τώρα πατήστε το κουμπί « » που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

Βήμα 3. Από το μενού πατήστε στην επιλογή « Απόκρυψη ».

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να αποκρύψετε πολλές φωτογραφίες και βίντεο ταυτόχρονα. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε τα όλα και πατήστε το κουμπί «…» από την κορυφή. Στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή Απόκρυψη.

Αφού αποκρύψετε φωτογραφίες και βίντεο, μπορείτε να τα προβάλετε μεταβαίνοντας στη σελίδα Άλμπουμ στην εφαρμογή Φωτογραφίες, κάνοντας κύλιση προς τα κάτω και πατώντας στο « Κρυφό » στην περιοχή Βοηθητικά προγράμματα.