Η Apple λέει ότι εντόπισε πάνω από 1,6 εκατομμύρια «επικίνδυνες και αναξιόπιστες» εφαρμογές το 2021

0


Η Apple μοιράστηκε μια νέα αναφορά εξηγώντας πώς έλαβε μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες του App Store δεν θα συναντήσουν επικίνδυνες εφαρμογές. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι απέτρεψε «σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε δόλιες συναλλαγές» αποκλείοντας περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια εφαρμογές και ενημερώσεις από την καταχώριση στο App Store. Αν και εντυπωσιακή, η έκθεση μπορεί να θεωρηθεί ως η τελευταία προσπάθεια της εταιρείας να υπερασπιστεί τις άκαμπτες πολιτικές της στο App Store.

Ο κατασκευαστής του iPhone εξηγεί ότι εντόπισε 34.000 εφαρμογές κρυφών λειτουργιών και περισσότερες από 157.000 απορρίφθηκαν επειδή απέδιδαν άλλες εφαρμογές ή απλώς ανεπιθύμητα μηνύματα. Η εταιρεία δεν άφησε αυτή την ευκαιρία να τονίσει την εστίασή της στο απόρρητο. Ισχυρίζεται ότι περισσότεροι από 800.000 λογαριασμοί προγραμματιστών κατέρρευσαν και 343.000 εφαρμογές απορρίφθηκαν επειδή παραβίασαν τις πολιτικές απορρήτου της εταιρείας. Οκτακόσιες τριάντα πέντε χιλιάδες νέες εφαρμογές και 805.000 ενημερώσεις εφαρμογών απορρίφθηκαν ή αποσύρθηκαν από το App Store λόγω προβλημάτων όπως σφάλματα.

Η εταιρεία προσθέτει ότι 170 εκατομμύρια λογαριασμοί πελατών απενεργοποιήθηκαν λόγω απάτης και 118 εκατομμύρια απόπειρες δημιουργίας δόλιων λογαριασμών σταμάτησαν. Επιπλέον, ορισμένες εφαρμογές προσπάθησαν να εξαπατήσουν τη διαδικασία ελέγχου του App Store αλλάζοντας τη λειτουργικότητα μετά την έγκριση ή την απόρριψή τους. Η Apple λέει ότι πάνω από 155.000 τέτοιες εφαρμογές αφαιρέθηκαν από το μοναδικό κανάλι διανομής εφαρμογών της εταιρείας. 63.500 παράνομες εφαρμογές σε πειρατικές βιτρίνες εξόργισε επίσης την εταιρεία και μπλοκαρίστηκαν αμέσως. Η ακούσια χρήση του Enterprise Developer Program για τη διανομή εφαρμογών ανάγκασε επίσης την Apple να σταματήσει τη διανομή 3,3 εκατομμυρίων εφαρμογών.

Apple-WWDC22-fraud-prevention-infographic

Από τη θετική πλευρά, η Apple λέει ότι η ομάδα αναθεώρησης του App Store της βοήθησε περισσότερους από 107.000 προγραμματιστές να αποκτήσουν τις εφαρμογές τους στο διαδίκτυο το 2021. Επίσης, ισχυρίζεται ότι έσωσε πληροφορίες 3,3 εκατομμυρίων κλεμμένων τραπεζικών καρτών από τη χρήση τους για πιθανές δόλιες αγορές. Ομοίως, 600.000 λογαριασμοί απαγορεύτηκε να συναλλάσσονται ξανά στο App Store.

Η Apple προσθέτει ότι παρακολουθεί κριτικές που θα μπορούσαν να είναι κακόβουλες, παραπλανητικές ή ανεπιθύμητες. Το 2021, ο κατασκευαστής iPhone διέλυσε 94 εκατομμύρια κριτικές και 170 εκατομμύρια αξιολογήσεις επειδή δεν ανταποκρίνονταν στα πρότυπα μετριοπάθειας της εταιρείας. Επιπλέον 610.000 κριτικές απορρίφθηκαν μετά από ανθρώπινη αξιολόγηση.

Τέλος, η έκθεση της Apple επαναλαμβάνει τα σχέδιά της να συνεχίσει να εντοπίζει και να σταματήσει τους δόλιους λογαριασμούς και δραστηριότητες προτού προκαλέσουν χρηματική ζημία στους χρήστες. Τούτου λεχθέντος, αυτή η αναφορά ενώνεται με μια σειρά παρόμοιων που υπογραμμίζουν τις επιτυχίες του App Store που αντικατοπτρίζονται στα πλεονεκτήματα των διαφημίσεων αναζήτησης και στη δημοτικότητα των εφαρμογών τρίτων μερών .

[Μέσω Apple ]

Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !