Αποδεικνύεται ότι η Apple διαχειρίζεται η ίδια ορισμένες οικονομικές πτυχές. Το Bloomberg αναφέρει ότι η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια θυγατρική, την Apple Financing LLC, για να χειρίζεται πιστωτικούς ελέγχους και να λαμβάνει αποφάσεις δανείων για την υπηρεσία. Προηγουμένως, η Apple βασιζόταν στην τράπεζα Goldman Sachs και σε άλλους συνεργάτες για να φροντίσουν τα πάντα, από το Α έως το Ω. Αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον με την Apple Pay Later.

Η Apple Financing LLC λειτουργεί ξεχωριστά από την Apple και αυτή είναι η πρώτη φορά που ο όμιλος επιλέγει να χειριστεί τη χρηματοδότηση ο ίδιος. Η Goldman Sachs, ωστόσο, εξακολουθεί να παίζει ρόλο στο πρόγραμμα, καθώς εκδίδει την κάρτα πληρωμής Mastercard που χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση αγορών με την Apple Pay Later. Σε αυτό το σημείο, η Apple δεν μπορεί ακόμη να πληροί τις προϋποθέσεις ως τράπεζα και ως εκ τούτου πρέπει να διατηρήσει τραπεζικούς συνεργάτες.

Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα και η Apple σκοπεύει να προχωρήσει ακόμη περισσότερο. Τον Μάρτιο, μάθαμε ότι η Apple επεξεργάζεται ένα πολυετές σχέδιο για την εσωτερίκευση των χρηματοοικονομικών της υπηρεσιών, κάτι που θα την γλίτωσε από το να βασίζεται σε συνεργάτες. Αυτό περιλαμβάνει τεχνολογία και υποδομή επεξεργασίας πληρωμών, όπως αξιολόγηση κινδύνου δανείου, ανάλυση απάτης, πιστωτικούς ελέγχους και επεξεργασία διαφορών, καθώς και εργαλεία υπολογισμού τόκων και ανταμοιβών, έγκριση συναλλαγών, αναφορά δεδομένων σε πιστωτικά γραφεία, αύξηση πιστωτικών ορίων και άλλα. 

Λέτε σύντομα να δούμε την Apple και σε ρόλο τράπεζας?