Μπορείτε πλέον να παρακάμψετε αυτόματα του CAPTCHA σε ιστότοπους με την νέα δυνατότητα του iOS 16

0


Η Apple πρόκειται να επιτρέψει στους χρήστες της να παρακάμψουν το πολύ ενοχλητικό CAPTCHA και τα παζλ που υφίστανται σε πολλούς ιστότοπους. Σύμφωνα με μια αναφορά που εκδόθηκε από το MacRumors, η Apple είναι πιθανό να κυκλοφορήσει αυτή τη δυνατότητα με το iOS 16 μετά την κυκλοφορία της σειράς του iPhone 14 τον Σεπτέμβριο.

Ο κατασκευαστής του iPhone περιγράφει σε μια ανάρτησή του ότι το επικείμενο Private Access Token στο πρόσφατο iOS 16 θα επιτρέψει στους ιστότοπους να επαληθεύσουν ότι η πλατφόρμα accessigenuinehe του συστήματος είναι πραγματική και όχι bot.

Η εταιρεία τόνισε περαιτέρω στην ανάρτηση,

"Τα Private Access Tokens είναι μια ισχυρή εναλλακτική λύση που σας βοηθούν να προσδιορίσετε αιτήματα HTTP από νόμιμες συσκευές και άτομα χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την ταυτότητα ή τα προσωπικά τους στοιχεία."

Σε άλλο βίντεο, ο Tommy Pauly πρόσθεσε ότι το CAPTCHA γνωστό και ως Completely Automated Public Turing test για την ενημέρωση των Computers and Humans Apart και τα παζλ ιστοτόπων μπορούν περιστασιακά να περιορίσουν τους πραγματικούς ανθρώπους με κάποιες μανικανότητες.

Το βίντεο το σημειώνει επιπλέον...

"Τα Private Access Tokens είναι αυτά που επιτρέπουν στους διακομιστές να εμπιστεύονται αυτόματα τους νέους πελάτες στο iOS 16 και στο macOS Ventura."

Η Apple έχει συνεργαστεί με το Fastly και το Cloudflare προκειμένου να αναπτύξει ιδιωτικά διακριτικά πρόσβασης και να βοηθήσει τους χρήστες να παρακάμψουν τη σελίδα CAPTCHA . Η εταιρεία είπε περαιτέρω ότι έχει συνεργαστεί με την Google προκειμένου να σχεδιάσει και να τυποποιήσει την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τον Κώδικα ιδιωτικής πρόσβασης.

Επιπλέον, η λειτουργία έχει επίσης εντοπιστεί από έναν χρήστη του Reddit στην έκδοση του iOS 16 beta και δείχνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν την προσβασιμότητα της "αυτόματης επαλήθευσης" σε όλα τα διακριτικά ιδιωτικής πρόσβασης. Για αυτό θα πρέπει να μεταβούν στις Ρυθ
μίσεις > Apple ID > Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια > Αυτόματη επαλήθευση. 

Αφού ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, το σύστημα θα επιβεβαιώσει αυτόματα τη συσκευή σας σε ιστότοπους με CAPTCHA και παζλ. Προφανώς, η δυνατότητα αυτόματης επαλήθευσης είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Apple, το iOS 16.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !