Καλύτερη ασφάλεια στο Chrome σε iOS

Να πως η Google μας περιγράφει την επερχόμενη καινοτομία:

Η βελτιωμένη Ασφαλής περιήγηση μπορεί να σας προσφέρει πιο προληπτικές και εξατομικευμένες προστασίες έναντι του phishing, του κακόβουλου λογισμικού και άλλων απειλών ιστού, και τώρα την επεκτείνουμε στο iOS. Εάν ενεργοποιήσετε τη Βελτιωμένη Ασφαλή περιήγηση στο iPhone ή το iPad σας, το Chrome προβλέπει προληπτικά και σας ειδοποιεί εάν οι ιστοσελίδες δεν είναι ασφαλείς, στέλνοντας πληροφορίες σχετικά με αυτές στην Ασφαλή περιήγηση Google για επαλήθευση. Όταν εισάγετε τα διαπιστευτήριά σας σε έναν ιστότοπο, το Chrome ενδέχεται να σας ειδοποιήσει εάν το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασής σας έχουν παραβιαστεί λόγω παραβίασης δεδομένων τρίτου μέρους. Στη συνέχεια, το Chrome θα σας προτείνει να τα αλλάξετε παντού.

Εκτός από τη Βελτιωμένη Ασφαλή Περιήγηση, το Chrome μπορεί να διαμορφωθεί ως πάροχος αυτόματης συμπλήρωσης, ο οποίος θα συμπληρώνει στοιχεία σύνδεσης και κωδικούς πρόσβασης σε iPhone και iPad. Επιπλέον, μια αλλαγή στη διεπαφή θα επιτρέψει την ανακάλυψη νέου περιεχομένου ή την έναρξη μιας νέας αναζήτησης στο Chrome όταν οι χρήστες δεν έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για κάποιο χρονικό διάστημα. Οι πρόσφατες καρτέλες θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες, αλλά η Google θέλει να διευκολύνει τους χρήστες να περιηγούνται στο περιεχόμενο ή να επιστρέφουν πιο γρήγορα σε ιστότοπους που επισκέπτονται συχνά.

Επίσης, το Chrome σε iOS θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone και iPad να εισάγουν μια ενέργεια στη γραμμή διευθύνσεων για να εκτελέσουν λειτουργίες όπως διαγραφή δεδομένων περιήγησης, άνοιγμα καρτέλας σε ιδιωτική περιήγηση ή ορισμό του Chrome ως προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης. Υπάρχει επίσης μηχανική εκμάθηση για ταχύτερη μετάφραση των τοποθεσιών.

Σύμφωνα με την Google, νέες δυνατότητες για το Chrome θα είναι διαθέσιμες με τη μελλοντική ενημέρωση. Η ομάδα διασφαλίζει επίσης ότι θα προκύψει και άλλο περιεχόμενο.