Η ενημέρωση στο iOS 15.6
είναι μια ευκαιρία για να διορθώσετε ένα σφάλμα όπου το Apple Music ήρθε αυτόματα στο dock του iPhone , εάν ο χρήστης απεγκαταστήσει και στη συνέχεια επανεγκαταστήσει την εφαρμογή.

Το iOS 15.6 δεν είναι πλέον αυτόματα το Apple Music στο dock

Η υπόθεση έγινε πρωτοσέλιδο τον περασμένο μήνα. Οι χρήστες απεγκατέστησαν την εφαρμογή Μουσική (επειδή δεν τη χρησιμοποιούσαν) και έβαλαν εφαρμογές όπως το Spotify στο dock. Έχοντας την στο dock σας επιτρέπει μια γρήγορη πρόσβαση, ανεξάρτητα από τη σελίδα στην οποία βρίσκεστε στην αρχική οθόνη.

Στη συνέχεια, οι ίδιοι χρήστες άνοιξαν το App Store και ξανά κατέβασαν την εφαρμογή Μουσική. Προς έκπληξή τους, η Apple Music αποφάσισε να πάει απευθείας στο dock, στο σημείο να αφαιρέσει μια υπάρχουσα εφαρμογή (όπως το Spotify ή άλλη) και να μπει στη θέση του. Αυτή η συμπεριφορά ήταν ύποπτη αφού εκμεταλλευόταν η Apple τη θέση της για να προωθήσει την εφαρμογή της η ήταν ένα σφάλμα;

Η Apple επιβεβαίωσε ότι ερευνά αυτήν την ιστορία. Όμως, προς έκπληξη όλων, η ομάδα δεν διευκρίνισε εάν επρόκειτο για εσκεμμένη συμπεριφορά εκ μέρους του iOS ή για ένα απλό σφάλμα. Όποια και αν είναι η απάντηση, το iOS 15.6 διορθώνει αυτή τη συμπεριφορά και το Apple Music δεν εγκαθίσταται πλέον αυτόματα στο dock, εάν αποτελείται ήδη από τέσσερις εφαρμογές.

Το iOS 15.6 είναι αυτή τη στιγμή ειναι σε beta, με τη δεύτερη beta που κυκλοφόρησε την Τρίτη για τους προγραμματιστές και χθες για δημόσιους δοκιμαστές . Η Apple δεν λέει ακόμη πότε αυτή η ενημέρωση, η οποία δεν φέρνει κάποια ιδιαίτερη καινοτομία, θα κυκλοφορήσει σε σταθερή έκδοση για όλους τους χρήστες.