Νέα ασφάλεια υπάρχει στην εφαρμογή των Mail στο iOS 16 και στο macOS Ventura και συγκεκριμένα η παρουσία των λογότυπων επωνυμιών για την καταπολέμηση της πλαστογράφησης email.

Δίπλα στο όνομα τοποθετείται ένα λογότυπο για να αποδείξει ότι είναι όντως ένα e-mail από μια μάρκα και όχι από κάποιον που προσποιείται ότι είναι. Αυτό σχετίζεται με το πρότυπο Brand Indicators for Message Identification ( BIMI ) που διευκολύνει την αναγνώριση του αποστολέα ενός email.

Υπάρχει η αναφορά "Ψηφιακή πιστοποίηση", όπως και ένας σύνδεσμος "Μάθετε περισσότερα". Αυτό εμφανίζει το μήνυμα: "Αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει επαληθευτεί ότι προέρχεται από τον κάτοχο του καθορισμένου λογότυπου και τομέα [example.com]" . Έτσι, ο χρήστης γνωρίζει ότι είναι πραγματικά ένα email από υπηρεσία, από την τράπεζά του ή οτιδήποτε άλλο. Στο παράδειγμα στην εικόνα, είναι η αμερικανική τράπεζα Chase με το λογότυπό της στα αριστερά. 

Για να εμφανίζεται το λογότυπο μιας επωνυμίας, ο τομέας του αποστολέα πρέπει να περάσει από ελέγχους ελέγχου ταυτότητας DMARC. Εάν το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περάσει τον έλεγχο ταυτότητας, η εφαρμογή Mail ρωτά το DNS για να βρει μια αντίστοιχη εγγραφή BIMI. Και αν όλα ταιριάζουν, τότε το λογότυπο εμφανίζεται στην εφαρμογή Mail στο iOS 16 και στο macOS Ventura.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό το σύστημα δεν είναι συγκεκριμένο μόνο για την εφαρμογή Mail της Apple. Υποστηρίζεται επίσης σε Gmail, Yahoo Mail και Fastmail.

Υπενθυμίζουμε ότι η εφαρμογή Mail στο iOS 16 και στο macOS Ventura περιλαμβάνει άλλες νέες δυνατότητες , συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας κατάργησης αποστολής email εντός 10 δευτερολέπτων από την αποστολή, προγραμματισμού αποστολής, καλύτερης έρευνας και πολλά άλλα.