Κάποιες λεπτομέρειες έχουν αποκαλυφθεί σχετικά με τη σχεδίαση του Apple Car. Η ιδέα είναι να προσφέρουμε ένα αυτοκίνητο που δεν είναι αρκετά συνηθισμένο. Αυτό συνεπάγεται ιδίως με την αφαίρεση στοιχείων που ωστόσο φαίνονται ουσιαστικά στις μέρες μας.

Σύμφωνα με το The Information , η Apple θα ήθελε το αυτοκίνητό της να μην έχει ούτε τιμόνι ούτε πεντάλ φρένου. Η εταιρεία ζητά άδεια στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA), μια ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την οδική ασφάλεια στη χώρα, για μια τέτοια πρακτική.

Το Apple Car θα διαθέτει επίσης τέσσερα καθίσματα που κοιτούν προς τα μέσα, επιτρέποντας στους επιβάτες να έχουν συνομιλίες ένας προς έναν, καθώς και μια κυρτή οροφή που μοιάζει με την οροφή ενός Volkswagen Beetle. Οι σχεδιαστές φέρεται επίσης να πειραματίζονται με ένα διαμέρισμα πορτμπαγκάζ που σηκώνεται για ευκολότερη πρόσβαση και στη συνέχεια χαμηλώνει αυτόματα όταν δεν χρησιμοποιείται. Ομοίως, οι σχεδιαστές θα συζητούσαν τις μεγάλες οθόνες στα καθίσματα που ανεβαίνουν και κατεβαίνουν. Ένα άλλο στοιχείο, ειναι η Apple να είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτρέπει στους επιβάτες να ξαπλώνουν και να κοιμούνται στο όχημα.

Ο Jony Ive, ο οποίος έφυγε από την Apple το 2019 και ήταν επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας, παραμένει προσκολλημένος στο έργο ως σύμβουλος. Είπε στην ομάδα της Apple Car ότι «πρέπει να βασίζονται στην ιδιορρυθμία του σχεδιασμού του οχήματος και να μην προσπαθούν να κρύψουν τους αισθητήρες του» .

Η Apple θα αναζητούσε τώρα έναν τρόπο να κρύψει καλά το πρωτότυπό της για να το δοκιμάζει σε δημόσιους δρόμους χωρίς να γνωρίζουν όλοι ότι είναι ειδικό αυτοκίνητο κατασκευαστή. Όσο για την ημερομηνία κυκλοφορίας για το ευρύ κοινό, θα πρέπει να απέχει αρκετά ακόμη χρόνια. Μια φήμη είχε αναφέρει για μια άφιξη μέσα στο 2025 .