Λήξη συνεργασίας Apple και Jony Ive

Μετά την αποχώρηση πριν από τρία χρόνια, η Apple και ο Jony Ive συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται μαζί, αν και ο δεύτερος ήταν μόνο σύμβουλος. Εκείνη την εποχή, ο σχεδιαστής είπε ότι η Apple θα ήταν ένας από τους κύριους πελάτες του και ότι θα συνεχίσει να εργάζεται στον τομέα του σχεδιασμού. Έκτοτε εργάστηκε για το iMac M1 24 ιντσών και άλλα προϊόντα και παρείχε συμβουλές σχεδιασμού για το Apple Car.

Το συμβόλαιο μεταξύ των δύο μερών έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Apple ήταν ο κύριος πελάτης της LoveFrom, αλλά η συμφωνία απαγόρευσε στον Jony Ive να εργαστεί σε έργα που η Apple θεωρούσε ανταγωνιστικά. Για παράδειγμα, δεν μπορούσε να εργαστεί στη σχεδίαση ενός smartphone ή tablet Android, ενός υπολογιστή με Windows, ενός ρολογιού συνδεδεμένου με Wear OS κ.λπ.

Αυτό  αποδεικνύεται ότι η σύμβαση αρχικά έπρεπε να ανανεωθεί. Αλλά τόσο η εταιρεία όσο και ο σχεδιαστής αποφάσισαν να μην το κάνουν. Ξεχωριστά, τα στελέχη της Apple αμφισβήτησαν το πόσο πλήρωνε ο κατασκευαστής τον Jony Ive και ήταν επίσης απογοητευμένοι βλέποντας τους σχεδιαστές της Apple να φεύγουν για το LoveFrom . Από την πλευρά του, ο Jony Ive ήθελε την ελευθερία να επιλέγει τους δικούς του πελάτες χωρίς να χρειάζεται να επικυρώσει τη δουλειά του με την Apple.

Από τα τέλη του 2019, ο Jeff Williams επιβλέπει τις ομάδες σχεδιασμού της Apple. Ο βιομηχανικός σχεδιασμός συνεχίζει να ηγείται του Evans Hankey και του σχεδιασμού λογισμικού ο Alan Dye. Ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Apple, Greg Joswiak, θα έπαιζε επίσης κεντρικό ρόλο στις επιλογές σχεδιασμού προϊόντων. 

 Και έτσι αυτό το ταξίδι έλαβε τέλος ρίχνοντας αυλαία...