Το Apple TV HD με το πρώτο Siri Remote κυκλοφόρησε το 2015. Το τηλεχειριστήριο έχει την ιδιαιτερότητα ότι δεν έχει λευκό περίγραμμα γύρω από το κουμπί του Μενού. Το 2017, η Apple έκανε μια μικρή αλλαγή και άρχισε να πουλά το κουτί πολυμέσων της με ένα τηλεχειριστήριο του οποίου το κουμπί Μενού έχει ένα λευκό περίγραμμα, που το κάνει λίγο πιο ορατό.

Τώρα, μόνο το Apple TV με το τηλεχειριστήριο να μην έχει λευκό περίγραμμα γύρω από το κουμπί Μενού θεωρείται «παλιό προϊόν» στα μάτια της Apple. Τα μοντέλα με το λευκό περίγραμμα δεν έχουν αυτήν την κατάσταση. Η υπόθεση είναι λίγο περίπλοκη γνωρίζοντας ότι και οι δύο τηλεοράσεις της Apple έχουν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά… η αλλαγή γίνεται στο επίπεδο του Siri Remote.

Τα παλαιού τύπου προϊόντα περιλαμβάνουν προϊόντα που δεν έχουν παραχθεί για περισσότερα από πέντε χρόνια (για λιγότερο από επτά χρόνια το πολύ). Η Apple δεν εκτελεί πλέον επισκευές υλικού σε παλαιότερα προϊόντα, με εξαίρεση μερικά μοντέλα. Υπάρχει επίσης το καθεστώς των απαρχαιωμένων προϊόντων. Αυτό περιλαμβάνει προϊόντα που δεν έχουν παραχθεί για περισσότερα από επτά χρόνια. Η Apple δεν εκτελεί πλέον επισκευές υλικού σε απαρχαιωμένα προϊόντα, χωρίς εξαιρέσεις.

Όσον αφορά το Apple TV, ένα φθηνότερο μοντέλο θα έφτανε το δεύτερο εξάμηνο του 2022 , αν γίνουν πιστευτές οι διαρροές. Αυτό το μοντέλο θα έχει το τσιπ A14 και θα αναβαθμίζεται σε 4 GB μνήμης RAM.