Το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας είναι ένα παράσημο που απονέμεται από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και προορίζεται, μαζί με το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου που χορηγείται με πράξη του Κογκρέσου, να είναι η υψηλότερη πολιτική διάκριση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Απονέμεται σε άτομα, Αμερικανούς ή άλλους, που έχουν συνεισφέρει ιδιαίτερα στην ασφάλεια ή τα εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών,  για έναν κόσμο ειρήνης ή εξαιρετικές προσπάθειες στον πολιτιστικό ή και σε άλλους τομείς, δημόσιους ή ιδιωτικούς.

Εδώ ειναι η ανακοίνωση του Λευκου Οίκου ανακοίνωσή : 

Και εδώ είναι το απόσπασμα για τον Steve Jobs:

Ο Steve Jobs ήταν ο συνιδρυτής, CEO και πρόεδρος της Apple, καθώς και το αφεντικό της Pixar. Το όραμα, η φαντασία και η δημιουργικότητά του οδήγησαν σε εφευρέσεις που άλλαξαν και συνεχίζουν να αλλάζουν τον τρόπο επικοινωνίας του κόσμου, μεταμορφώνοντας παράλληλα τις βιομηχανίες των υπολογιστών, της μουσικής, του κινηματογράφου και της κινητής τηλεφωνίας.

Ο συνιδρυτής της Apple δεν θα είναι ο μόνος που βραβεύεται..

Ο Steve Jobs δεν θα είναι ο μόνος που θα λάβει το Μετάλλιο της Ελευθερίας. Θα είναι επίσης η Simone Biles, η αδελφή Simone Campbell, η Julieta García, η Gabrielle Giffords, ο Fred Gray, ο πατέρας Alexander Karloutsos, ο Khizr Khan, η Sandra Lindsay, ο John McCain (μεταθανάτια), η Diane Nash, η Megan Rapinoe, ο Alan Simpson, ο Richard Trumka (posth) , η Wilma Vaught, ο Denzel Washington και ο Raúl Yzaguirre. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου στον Λευκό Οίκο.