Πώς να συνδέσετε ένα τηλέφωνο σε μια τηλεόραση ασύρματα

0


Υπάρχουν πολλές δημοφιλείς μέθοδοι για μια ασύρματη σύνδεση ενός smartphone στην τηλεόρασή σας. Ορισμένες τεχνικές λειτουργούν χρησιμοποιώντας μόνο την τηλεόραση και το τηλέφωνο, ενώ άλλες απαιτούν την αγορά πρόσθετου υλικού.

Πώς μπορώ να συνδέσω το τηλέφωνό μου στην τηλεόρασή μου ασύρματα;

Οι τεχνικές που καλύπτονται σε αυτό το άρθρο ισχύουν τόσο για smartphone Android όσο και για iPhone της Apple, αν και η συμβατότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο της τηλεόρασης που χρησιμοποιείται και τον τύπο των μέσων που αποστέλλονται σε αυτήν.

Χρησιμοποιήστε το AirPlay για να συνδέσετε το τηλέφωνό σας στην τηλεόρασή σας

Συνδέστε το τηλέφωνό σας στην τηλεόρασή σας με το AirPlay . Το AirPlay είναι η αποκλειστική τεχνολογία ροής της Apple που επιτρέπει σε συμβατές συσκευές να στέλνουν πολυμέσα η μία στην άλλη , εφόσον έχουν την ίδια σύνδεση Wi-Fi στο Διαδίκτυο . Σε αυτήν την περίπτωση, το AirPlay μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή πολυμέσων από ένα τηλέφωνο σε μια συσκευή Apple TV που είναι συνδεδεμένη στην τηλεόρασή σας ή σε μια έξυπνη τηλεόραση με ενσωματωμένη υποστήριξη AirPlay.

Το AirPlay μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αντικατοπτρίζει ασύρματα την οθόνη του iPhone σας στην τηλεόρασή σας .

Όλα τα μοντέλα iPhone διαθέτουν ενσωματωμένη υποστήριξη AirPlay απευθείας ωστόσο, η υποστήριξη AirPlay σε smartphone Android είναι μάλλον περιορισμένη στο λειτουργικό σύστημα Android, καθώς τείνει να προτιμά την τεχνολογία Chromecast της ίδιας της Google.

Η Apple TV της Apple, που συνδέεται με την τηλεόρασή σας μέσω καλωδίου HDMI , μπορούν να λαμβάνουν πολυμέσα που αποστέλλονται μέσω AirPlay , όπως και ένας αυξανόμενος αριθμός έξυπνων τηλεοράσεων που διαθέτουν ενσωματωμένη λειτουργία AirPlay. Οι τηλεοράσεις με Android που δεν υποστηρίζουν το AirPlay μπορούν να προσθέσουν αυτήν τη λειτουργία με την εγκατάσταση μιας εφαρμογής τρίτου κατασκευαστή, όπως το Airscreen.

Στείλτε πολυμέσα στην τηλεόρασή σας ασύρματα με το Google Cast

Συνδέστε ασύρματα το τηλέφωνό σας στην τηλεόρασή σας με το Google Cast . Το Google Cast είναι ένα ασύρματο πρωτόκολλο που δημιουργήθηκε από την Google και επιτρέπει τη μετάδοση δεδομένων μεταξύ συσκευών. Συνήθως αναφέρεται ως Chromecast με πολλές έξυπνες τηλεοράσεις που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο που φέρει την ετικέτα "Chromecast ενσωματωμένο".

Το Chromecast είναι επίσης το όνομα μιας σειράς συσκευών συνεχούς ροής που αναπτύχθηκε από την Google που υποστηρίζει την ασύρματη τεχνολογία Google Cast ή Chromecast. Περισσότερα για αυτές τις συσκευές παρατίθενται παρακάτω.

Τα smartphone Android διαθέτουν απίστευτα ισχυρή υποστήριξη για το Google Cast, ενώ τα iPhone, από την άλλη πλευρά, τείνουν να προτιμούν το πρωτόκολλο AirPlay της Apple. Τούτου λεχθέντος, αρκετές εφαρμογές iOS εξακολουθούν να υποστηρίζουν το Google Cast για ασύρματη σύνδεση σε τηλεόραση και αρκετές εφαρμογές τρίτων μπορούν να προσθέσουν υποστήριξη όπου λείπει.

Οι έξυπνες τηλεοράσεις με Android TV και Google TV συνήθως διαθέτουν ενσωματωμένη υποστήριξη για το Google Cast, όπως και πολλές άλλες έξυπνες τηλεοράσεις στην αγορά.

Επιθεωρείτε πάντα την επίσημη λίστα ων τχαρακτηριστικών μιας έξυπνης τηλεόρασης στον ιστότοπο του κατασκευαστή για να ελέγχετε  ότι έχει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε.

Το Google Cast μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετάδοση πολυμέσων Apple TV , Apple Music και Google Photos σε τηλεοράσεις, εκτός από ένα ευρύ φάσμα άλλου περιεχομένου και κατοπτρισμού οθόνης.

Προσθέστε ασύρματη λειτουργικότητα στην τηλεόρασή σας με μια συσκευή ροής

Συνδέστε την τηλεόρασή σας στο τηλέφωνό σας ασύρματα με μια συσκευή ροής . Εάν η τηλεόρασή σας στερείται οποιουδήποτε είδους ενσωματωμένης ασύρματης λειτουργικότητας, ένας φθηνός και προσιτός τρόπος για να την προσθέσετε είναι να αγοράσετε έναν προσαρμογέα HDMI, που συνήθως αναφέρεται ως stick ροής.

Τα Streaming Stick είναι μικρές συσκευές που συνδέονται σε μία από τις θύρες HDMI της τηλεόρασής σας και ουσιαστικά μετατρέπουν την κανονική σας τηλεόραση σε smart TV προσθέτοντας υποστήριξη για ασύρματη συνδεσιμότητα και εφαρμογές.

Ακολουθούν μερικά από τα πιο δημοφιλή sticks ροής που χρησιμοποιούνται από τους χρήστες για ασύρματη σύνδεση smartphone με τηλεοράσεις:

  • Google Chromecast . Οι συσκευές Google Chromecast επιτρέπουν στα smartphone να μεταδίδουν και να αντικατοπτρίζουν περιεχόμενο στις τηλεοράσεις . Τα Chromecast συνήθως λειτουργούν καλύτερα με κινητές συσκευές Android, αν και τα iPhone εξακολουθούν να προσφέρουν κάποια υποστήριξη για ορισμένες εφαρμογές και λειτουργίες.
  • Apple TV . Οι συσκευές Apple TV σάς επιτρέπουν να κάνετε ροή από το iPhone στην τηλεόρασή σας χρησιμοποιώντας το Apple AirPlay. Επιτρέπουν επίσης την εγκατάσταση ενός αυξανόμενου αριθμού εφαρμογών ροής και βιντεοπαιχνιδιών από το App Store. Το Apple TV γενικά δεν συνιστάται εάν χρησιμοποιείτε κυρίως smartphone Android και δεν έχετε ήδη λογαριασμό Apple.
  • Amazon Fire Stick . Η μεγάλη γκάμα στικ συνεχούς ροής Fire Stick της Amazon επιτρέπει την ασύρματη συνδεσιμότητα μέσω του Google Cast (Chromecast) και επιτρέπει επίσης την εγκατάσταση εφαρμογών και παιχνιδιών ροής. Τα Fire Sticks διαθέτουν ενσωματωμένη υποστήριξη για casting και mirroring από smartphone Android, αν και η λειτουργία AirPlay για iPhone μπορεί να προστεθεί με μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή.
  • Roku . στικάκια ροής Roku επιτρέπουν την ασύρματη μετάδοση και αντικατοπτρισμό περιεχομένου τόσο από iPhone όσο και από smartphone Android. Οι συσκευές Roku διαθέτουν επίσης μεγάλο αριθμό καναλιών και εφαρμογών.

Ασύρματη μετάδοση σε κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών ή συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray

Μια άλλη επιλογή για ασύρματη μετάδοση περιεχομένου στην τηλεόρασή σας είναι να χρησιμοποιήσετε μια κονσόλα παιχνιδιών ή μια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray με δυνατότητα δικτύου .

Πολλές σύγχρονες κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών και συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray υποστηρίζουν ασύρματη μετάδοση και αντικατοπτρισμό περιεχομένου από smartphone. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας σε μια τέτοια συσκευή, η οποία με τη σειρά της θα εμφανίζει το περιεχόμενό σας στη συνδεδεμένη τηλεόραση.

Οι συσκευές που υποστηρίζουν ασύρματη συνδεσιμότητα θα αναφέρουν συνήθως Chromecast, AirPlay ή "casting" στη συσκευασία τους ή στα μενού των ρυθμίσεών τους. Οι κονσόλες Xbox One, Xbox Series X και S, PlayStation 4 και PlayStation 5 υποστηρίζουν όλες ασύρματη συνδεσιμότητα κάποιου ή άλλου είδους.

Εκτός από τις επιλογές ασύρματης μετάδοσης και κατοπτρισμού, τέτοιες συσκευές συχνά υποστηρίζουν επίσης εφαρμογές ροής που μπορείτε να ελέγξετε μέσω του τηλεχειριστηρίου ή του τηλεφώνου σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε το Netflix στην κονσόλα Xbox σας χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτα στην τηλεόρασή σας.

Συνδεθείτε μέσω ενσωματωμένων εφαρμογών Smart TV

Εάν θέλετε απλώς να συνδεθείτε στην τηλεόρασή σας για να μπορείτε να παρακολουθείτε περιεχόμενο από το Netflix , το Disney Plus και άλλες υπηρεσίες ροής, δεν χρειάζεται να κάνετε καθόλου ασύρματη σύνδεση, καθώς οι περισσότερες από αυτές τις υπηρεσίες είναι προσβάσιμες απευθείας μέσω των επίσημων υπηρεσιών τους εφαρμογές χωρίς την ανάγκη για smartphone.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στην smart TV σας και να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριό σας για να συνδεθείτε απευθείας στην υπηρεσία της τηλεόρασής σας. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριό σας για να πλοηγηθείτε στην εφαρμογή και να επιλέξετε ποιο περιεχόμενο θα καταναλώσετε.

Οι εφαρμογές μπορούν να εγκατασταθούν στους ακόλουθους τύπους συσκευών:

  • Smart TV
  • Κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών
  • Streaming sticks
  • Μερικές σύγχρονες συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray
Εκτός από τις υπηρεσίες ροής, πολλές πλατφόρμες αποθήκευσης cloud διαθέτουν επίσης επίσημες εφαρμογές στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην τηλεόρασή σας ή στις συνδεδεμένες συσκευές της. Αυτό σημαίνει ότι αντί να μεταδίδετε περιεχόμενο από το smartphone σας, μπορείτε να συνδεθείτε στην υπηρεσία cloud στην τηλεόρασή σας και να αποκτήσετε απευθείας πρόσβαση στις φωτογραφίες, τα βίντεο και τα έγγραφά σας. Για παράδειγμα, το περιεχόμενο του OneDrive είναι προσβάσιμο μέσω της εφαρμογής OneDrive στις κονσόλες Xbox .

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !