Ο αναλυτής είχε ήδη ανακοινώσει ότι το iPhone 14 και το iPhone 14 Max θα διατηρήσουν το τσιπ A15, το ίδιο με αυτό που βρέθηκε στα διάφορα iPhone 13. Μόνο τα iPhone 14 Pro και Pro Max αναμένεται να έχουν το νέο τσιπ A16 που θα είναι πιο ισχυρό . Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι ήταν μια προσωρινή επιλογή της Apple λόγω της έλλειψης και της παγκόσμιας κατάστασης με τα τσιπ. Αλλά, όπως φαίνεται, θα εξακολουθεί να είναι επίκαιρο και για τα επόμενα χρόνια.

Έτσι, το iPhone 15 Pros το 2023 θα έχει το A17 της Apple, αλλά όχι τα μη Pro μοντέλα που πιθανότατα θα αναβαθμιστούν στο A16. Και ούτω καθεξής με την πάροδο του χρόνου. Επομένως, όλα τα iPhone δεν θα είναι πλέον στο ίδιο επίπεδο από άποψη απόδοσης. Όσοι θέλουν το πιο πρόσφατο τσιπ θα πρέπει να πάρουν ένα μοντέλο Pro.

Αυτή η στρατηγική θα έχει φυσικά αντίκτυπο στις πωλήσεις και ο  Kuo αναφέρει ότι τα iPhone 14 Pro και Pro Max αναμένεται να αντιπροσωπεύουν μεταξύ 55 και 60% των πωλήσεων, όπου τα προηγούμενα μοντέλα Pro αντιπροσώπευαν μεταξύ 40 και 50% των πωλήσεων. Και φυσικά, αυτό θα επηρεάσει τα οικονομικά αφού τα μοντέλα Pro είναι πιο ακριβά.

Τεχνικά, η Apple εφαρμόζει ήδη παρόμοια πολιτική με τα iPad. Μόνο τα πιο ακριβά iPad έχουν το δικαίωμα στις καλύτερες μάρκες. Τώρα το ίδιο σενάριο θα πρέπει να συμβεί στο πλάι του iPhone.