Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την Apple στο Kilpatrick Townsend Stockton LLP φέρεται να έχουν παράσχει στο Twitter μια ειδοποίηση κατάργησης DMCA για περισσότερα από δώδεκα tweets που περιέχουν συνδέσμους σε ιστότοπους όπως το IPSW.dev. Η ειδοποίηση ισχυρίζεται ότι τα tweets παραβιάζουν το αποκλειστικό λογισμικό beta της Apple. Όλα τα tweets που αναφέρονται δεν είναι πλέον ορατά ως απόκριση σε μια αναφορά από τον κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων.

Όσο και αν το BetaProfiles.com πρόσφερε το προφίλ της Apple δωρεάν για τη λήψη beta iOS, το IPSW.dev επικεντρώθηκε σε συνδέσμους για τη λήψη αρχείων IPSW, δηλαδή σε πλήρη υλικολογισμικά. Υπήρχαν σύνδεσμοι προς τους διακομιστές της Apple, σύνδεσμοι WeTransfer ή δυνατότητα ανάκτησης περιεχομένου μέσω αρχείων torrent.

Προς το παρόν, υπάρχει ακόμα μια εναλλακτική, δηλαδή το applefirmwares.com . Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν ο ιστότοπος θα κλείσει όπως και οι άλλοι δύο λόγω νομικών απειλών από την Apple.

Υπενθυμίζουμε ότι οι beta είναι συνήθως προσβάσιμες με έναν λογαριασμό προγραμματιστή που κοστίζει 99 €/έτος. Αυτό το πρόγραμμα επιτρέπει πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της δημοσίευσης μιας εφαρμογής στο App Store. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα δοκιμής των beta των iOS, macOS, watchOS και tvOS.

Υπάρχει δωρεάν εναλλακτική λύση για τις beta; Ναι, υπάρχει το δημόσιο πρόγραμμα της Apple. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη διεύθυνση beta.apple.com . Αλλά στην περίπτωση των BetaProfiles.com και IPSW.dev, αυτές ήταν οι εκδόσεις προγραμματιστών. Στην περίπτωση του προγράμματος της Apple, πρόκειται για δημόσιες απλές beta.