Η Apple σχεδίασε το Xcode Cloud για να παρέχει στους προγραμματιστές εργαλεία διαθέσιμα μέσω του cloud για τη δημιουργία εφαρμογών, την εκτέλεση αυτοματοποιημένων δοκιμών, την παράδοση εφαρμογών σε δοκιμαστές και τη διαχείριση των σχολίων των χρηστών. Ήταν διαθέσιμο σε έκδοση beta για σχεδόν ένα χρόνο και έφτασε για όλους τους προγραμματιστές τον Ιούνιο, μετά την κεντρική ομιλία του WWDC 2022. Ωστόσο, οι συνδρομές είναι διαθέσιμες μόνο από σήμερα.

Οι προγραμματιστές μπορούν να επιλέξουν από τέσσερις μηνιαίες συνδρομές, οι οποίες ποικίλλουν ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των απαιτούμενων ωρών υπολογισμού και ειναι 25 ώρες υπολογιστών ανά μήνα είναι δωρεάν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023, αλλά θα κοστίζουν 15 $/μήνα στη συνέχεια. 100 ώρες υπολογισμού ανά μήνα χρεώνονται με 50 $/μήνα, 250 ώρες υπολογισμού ανά μήνα χρεώνονται με 100 $/μήνα και το κόστος για 1.000 ώρες υπολογισμού ανά μήνα είναι 400 $/μήνα. Μια υπολογιστική ώρα είναι μια ώρα του χρόνου που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση μιας εργασίας στο cloud, όπως η μεταγλώττιση μιας εφαρμογής ή η εκτέλεση δοκιμών. Η χρήση των ωρών υπολογισμού μπορεί να παρακολουθείται μέσω του App Store Connect και στην εφαρμογή Apple Developer.

Κάποιοι μπορεί να αναρωτιούνται εάν οι συνδρομές Xcode Cloud σάς επιτρέπουν να αναπτύσσετε εφαρμογές για προϊόντα Apple χωρίς να έχετε Mac. Η απάντηση είναι όχι, απαιτείται ακόμα ένας Mac.