Μέχρι τώρα, οι χρήστες με εγκοπές στα iPhone έπρεπε να ανοίξουν το Κέντρο Ελέγχου για να δουν το ποσοστό της μπαταρίας. Αυτό λοιπόν απαιτούσε αυτό το βήμα κάθε φορά, όπου τα παλιά iPhone εμφάνιζαν τις πληροφορίες απευθείας στην επάνω δεξιά γωνία. Με το iOS 16, τα πρόσφατα iPhone έχουν πλέον το δικαίωμα σε παρόμοια προβολή του ποσοστού. 

Ο χώρος είναι λίγο περιορισμένος λόγω της εγκοπής και το ποσοστό εμφανίζεται στο εικονίδιο της μπαταρίας. Σε παλαιότερα iPhone, ήταν ακριβώς στα αριστερά. Σημειώστε ότι η οθόνη αλλάζει με λευκό φόντο όταν το iPhone είναι σε ανοιχτή λειτουργία, μαύρο φόντο όταν είναι σε σκοτεινή λειτουργία, πράσινο φόντο κατά τη φόρτιση και κίτρινο φόντο όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας.

Υπάρχει μια ρύθμιση στο iOS 16 για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της οθόνης. Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία και επιλέξτε την επιλογή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. A priori, η καινοτομία είναι διαθέσιμη μόνο σε ορισμένα iPhone, ιδιαίτερα στα iPhone XS, iPhone 12 και iPhone 13 (εκτός από τα μίνι μοντέλα 5,4 ιντσών).

Προς το παρόν, το iOS 16 beta 5 είναι διαθέσιμο μόνο για προγραμματιστές. Η δημόσια beta θα φτάσει κανονικά αύριο νωρίς το απόγευμα.