Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη νέα δυνατότητα, ανοίξτε την ομαδική ή την ατομική συνομιλία WhatsApp όπου στείλατε το μήνυμα. Κρατήστε το δάχτυλό σας στο μήνυμα από το οποίο θέλετε να απαλλαγείτε, επιλέξτε «Διαγραφή» και μετά επιλέξτε «Διαγραφή για όλους» ή «Διαγραφή για μένα».

Λεπτομέρεια που είναι σημαντική ειναι πως όλοι οι παραλήπτες πρέπει να έχουν την πιο πρόσφατη έκδοση του WhatsApp για να λειτουργήσει πραγματικά. Όποιος έχει μια παλαιότερη έκδοση για τον ένα ή τον άλλο λόγο θα εξακολουθεί να βλέπει το μήνυμα.

Αυτή η αλλαγή μπορεί να θυμίζει iOS 16, εκτός από το ότι η Apple έχει διαφορετική πολιτική. Με το iMessage, το iOS 16 αρχικά επέτρεπε 15 λεπτά για την κατάργηση της αποστολής ενός μηνύματος. Αλλά από τις πρόσφατες εκδόσεις beta, η μέγιστη καθυστέρηση έχει αυξηθεί σε δύο λεπτά .

Αυτή η δυνατότητα ήταν αμφιλεγόμενη, με ορισμένους χρήστες να πιστεύουν ότι οι επιλογές επεξεργασίας και διαγραφής μηνυμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κακόβουλους σκοπούς. Οδήγησε επίσης την Apple να προσθέσει ένα ιστορικό επεξεργασίας σε επεξεργασμένα μηνύματα στο iMessage. Από την άλλη πλευρά, τα μηνύματα Telegram επιτρέπουν στους χρήστες να επεξεργάζονται και να διαγράφουν μηνύματα χωρίς κανένα όριο.