Η Apple θα αναφέρει τελικά ποιες είναι οι αλλαγές που επιφέρουν οι ενημερώσεις υλικολογισμικού των AirPods, χάρη στο iOS 16. Η Beta 5,
διαθέσιμη από χθες, προσθέτει μια νέα αναφορά.

Μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > [όνομα των AirPods σας] > Πληροφορίες, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην έκδοση των ακουστικών και σε αυτήν της θήκης. Υπάρχει επίσης μια νέα πρόταση που υποδεικνύει ότι οι λεπτομέρειες για το υλικολογισμικό βρίσκονται στον ιστότοπο της Apple. Ο συγκεκριμένος σύνδεσμος εμφανίζει αυτήν τη στιγμή ένα σφάλμα, επομένως δεν είναι ακόμη έτοιμος. Για να δούμε αν η Apple θα το ενεργοποιήσει σύντομα ή αν θα χρειαστεί να περιμένουμε την τελική έκδοση του iOS 16 ώστε όλα να μπουν στη θέση τους.


Για τις πληροφορίες, η Apple πρόσφατα πρόσφερε μια ειδική σελίδα στον ιστότοπό της, η οποία παραθέτει τα νέα για ενημερώσεις AirTag. Μπορούμε να φανταστούμε ότι η οθόνη θα είναι παρόμοια για τα AirPods.

Όσον αφορά τα AirPods, δεν υπάρχει ακόμα τρόπος μέσω του iOS να αναγκάσετε μια ενημέρωση. Κατεβάζει αυτόματα όταν κρίνει σκόπιμο. Αντίθετα, οι χρήστες μπορούν να αναγκάσουν με μη αυτόματο τρόπο να κατεβάσουν μια ενημέρωση iOS, macOS, tvOS ή watchOS. Θα ήταν ωραίο αν η Apple πρόσφερε μια παρόμοια επιλογή για τα AirPods (και τα AirTag για αυτό το θέμα).