Η αποκάλυψη έγινε από ένα κομμάτι κώδικα που βρέθηκε στην πρώτη beta του iPadOS 16.1, που κυκλοφόρησε χθες από την Apple . Τέσσερις γραμμές μας παρουσιάζουν μηνύματα που θα εμφανίζονται στους χρήστες, όπως "Για να συνεχίσετε, πρέπει να κάνετε λήψη των καρτών από το App Store" .

Είναι ήδη δυνατό να διαγράψετε πολλές εφαρμογές της Apple από το iPhone σας. Η διαδικασία είναι πανομοιότυπη με αυτή των εφαρμογών τρίτων, δηλαδή κρατώντας το δάχτυλό σας στο εικονίδιο και επιλέγοντας να διαγράψετε. Ως έχει, είναι δυνατή η κατάργηση της εφαρμογής Κάρτες από την αρχική οθόνη, αλλά όχι η διαγραφή της εφαρμογής. Αυτό θα είναι δυνατό με το iOS 16.1.

Το iPadOS 16.1 beta στο iPad και το έβδομο beta του iOS 16 στο iPhone δεν καταργούν ακόμη την εφαρμογή Χάρτες. Αλλά η Apple προετοιμάζει ήδη το έδαφος, όπως μπορούμε να δούμε με τις γραμμές κώδικα.

Ο λόγος για τον οποίο η Apple επιλέγει να επιτρέπει στους χρήστες να αφαιρούν την εφαρμογή Cards δεν είναι δεδομένο, αλλά η εταιρεία αντιμετωπίζει μια ομαδική αγωγή που την κατηγορεί για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας καθιστώντας το Apple Pay το μοναδικό πορτοφόλι. κινητό διαθέσιμο για πληρωμές με πάτημα για πληρωμή στο iPhone .