Το πρόγραμμα ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2021 . Η Apple λέει ότι έχει διαπιστώσει ότι ένας πολύ περιορισμένος αριθμός iPhone 12s και 12 Pro είναι ευαίσθητα σε προβλήματα ήχου λόγω πιθανής βλάβης της μονάδας δέκτη. Εάν ο δέκτης του iPhone 12 ή του iPhone 12 Pro δεν παράγει ήχο όταν πραγματοποιείτε ή λαμβάνετε κλήσεις, η συσκευή σας μπορεί να είναι κατάλληλη για αυτό το πρόγραμμα. Οι επηρεαζόμενες συσκευές κατασκευάστηκαν μεταξύ του Οκτωβρίου του 2020 και του Απριλίου 2021.

Αρχικά, έγινε λόγος ότι το πρόγραμμα θα κάλυπτε τα iPhone 12 και 12 Pro για δύο χρόνια μετά την πρώτη λιανική πώληση του προϊόντος. Η Apple άλλαξε σήμερα τη διατύπωση και πλέον αναφέρεται σε τρία χρόνια.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ήχου με το iPhone 12 ή το 12 Pro, κλείστε ένα ραντεβού για να κλείσετε μια συνεδρία σε ένα Apple Store, επισκεφτείτε ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις της Apple ή επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple. Το τηλέφωνό σας θα εξεταστεί πριν από οποιαδήποτε παρέμβαση για να επαληθευτεί ότι είναι κατάλληλο για αυτό το πρόγραμμα. Επίσης, εάν το τηλέφωνό σας έχει υποστεί ζημιά που θέτει σε κίνδυνο την επισκευή, όπως ραγισμένη οθόνη, αυτά θα πρέπει πρώτα να επισκευαστούν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να χρεωθείτε για αυτόν τον τύπο πρόσθετης επισκευής.