Το Dummy iPhone 14 Pro εμφανίζεται στην πλευρά της Ασίας για να αποκαλύψει τα διαφορετικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του μπλε και του μωβ. Η Apple έχει ήδη προσφέρει μια μωβ παραλλαγή για τα iPhone 12 και iPhone 12 mini, με θετικά σχόλια πελατών για αυτό. Υπάρχει επίσης το ίδιο χρώμα για το iMac M1, το iPad mini 6 και το iPad Air 5. Τώρα η Apple πρόκειται να εξετάσει ένα πιο σκούρο μοντέλο με μωβ.

Δεν είναι σαφές εάν το μωβ φινίρισμα προορίζεται να έχει ένα νέο εφέ για να αλλάξει ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού ή αν χρησιμοποιεί απλώς την τεχνική πίσω από το μπλε μοντέλο του iPhone 13 Pro, το οποίο διαφέρει στην εμφάνιση περισσότερο από τις άλλες επιλογές χρωμάτων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Apple υιοθέτησε μια νέα διαδικασία παραγωγής αποκλειστικά για το μπλε μοντέλο που χρησιμοποιεί "πολλαπλές στρώσεις μεταλλικών κεραμικών νανοκλίμακας που εφαρμόζονται στην επιφάνεια για ένα εκπληκτικό φινίρισμα που διαρκεί" .

Επίσης, ένα βίντεο δείχνει ένα εικονικό iPhone 14 Pro, ακόμα σε μωβ. Μπορεί μερικές φορές να νομίζετε ότι είναι μπλε ανάλογα με τη γωνία που το κοιτάτε. 

Η Apple θα ανακοινώσει επίσημα το iPhone 14 της στις 7 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια μιας κεντρικής ομιλίας .