Η Apple προσφέρει μια νέα εφαρμογή για τα iPhone και iPad στο App Store, είναι το Platoon for Artists. Προορίζεται να είναι δωρεάν, αλλά δεν απευθύνεται σε όλους. Όπως υποδηλώνει το όνομα, θα ενδιαφέρει κυρίως τους καλλιτέχνες.

Το 2018, η Apple απέκτησε μια startup της μουσικής βιομηχανίας που ονομάζεται Platoon . Είχε συνιδρυθεί από ένα πρώην στέλεχος του iTunes. Τέσσερα χρόνια αργότερα, η Apple προσφέρει την εφαρμογή Platoon for Artists στο App Store. «Η διαχείριση της καριέρας σου ως καλλιτέχνης δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη. Το Platoon for Artists είναι το σπίτι σας για τη διαχείριση περιεχομένου, ροών, εσόδων και πολλά άλλα », αναφέρει η περιγραφή.

Αποδεικνύεται ότι η εφαρμογή δεν αναφέρεται στο App Store. Απλώς ψάχνοντας με το όνομά της δεν εμφανίζεται τίποτα. Από την άλλη, είναι δυνατή η λήψη της μέσω του απευθείας συνδέσμου . Η Apple δεν λέει αν αυτό θα παραμείνει ως έχει ή εάν η εφαρμογή θα εμφανιστεί ποτέ στη λίστα όπως όλες οι άλλες.

Μόλις το κατεβάσετε και το ανοίξετε, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε με έναν λογαριασμό Apple ή Google. Ωστόσο, πρέπει να είστε υπάρχων χρήστης του Platoon για να το κάνετε αυτό, και αν προσπαθήσετε να συνδεθείτε χωρίς να είστε χρήστης, θα σας πουν ότι η εφαρμογή είναι προς το παρόν μόνο με πρόσκληση.