Σε ένα πρώτο σχόλιο που δημοσιεύτηκε στο Discord, ο CoolStar ανέφερε ότι το Cheyote «μάλλον» θα είναι δωρεάν. Η λέξη "μάλλον" έκανε γρήγορα τα μέλη της κοινότητας του jailbreak να αντιδράσουν, γνωρίζοντας ότι όλα τα εργαλεία που κυκλοφόρησαν μέχρι σήμερα ήταν δωρεάν. Και όπως μπορείτε να φανταστείτε, σε πολλούς ανθρώπους δεν άρεσε πραγματικά η αρχή της πληρωμής.

«Δεν ξέρω αν οι άνθρωποι θα ενδιαφερόντουσαν για τις επί πληρωμή εκδόσεις του jailbreak (τα βελτιωτικά με πληρωμή υπάρχουν εδώ και χρόνια), αλλά αναρωτιέμαι αν οι άνθρωποι προτιμούν να πληρώνουν παρά να έχουν περισσότερες καθυστερήσεις », συνέχισε ο προγραμματιστής. 

Αργότερα στο Twitter, ανέφερε ότι το jailbreak είναι τεχνικά έτοιμο και τα tweak λειτουργούν. Αλλά υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός σφαλμάτων που πρέπει να διορθωθούν πριν κυκλοφορήσει το εργαλείο στο κοινό. Στην πραγματικότητα, το Cheyote δεν είναι η προτεραιότητά του, προτιμά να επικεντρώνεται σε άλλα έργα. Για παράδειγμα, αποκάλυψε ότι δεν είχε αγγίξει τον κωδικό του jailbreak για ένα μήνα. Ο προγραμματιστής προτιμά να αφιερώνει χρόνο στο ChromeOS, το λειτουργικό σύστημα της Google.

Το εργαλείο jailbreak του iOS 15 με το Cheyote θα φτάσει στα χέρια μας από τη μια μέρα στην άλλη, χωρίς να γνωρίζουμε το πότε ακριβώς.